NBT magazine nr5 2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 0 35 C h o c o l a d e Chocolade is populairder dan ooit tevoren en te verkrijgen in talloze variaties. “Door de groeiende bewustwording van de consument is men steeds meer bezig met wat ze eten. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor dier en milieu. Biologisch en veganistisch is daarom enorm populair. Als bakkerij is dit een goede kans om hierop in te spelen door verantwoorde producten aan te bieden.” VEGAN, LACTOSE- EN GLUTENVRIJE CHOCOLADE Bonvita gelooft in de kwaliteit van biologisch voedsel en biedt verantwoorde vegan, lactose- en glutenvrije chocolade couverture voor ambachtelijke (midden) industriële bakkers, banketbakkers en patissiers. “Het unieke van onze receptuur zit in de rijstmelk die gebruikt wordt. Deze variant is niet te onderscheiden van de reguliere romige en zachte melkchocolade. De chocolade couverture is sinds kort ook te verkrijgen in het wit. Er zijn talloze manieren mogelijk om er overheerlijke creaties mee te bereiden. Vaak wordt de chocolade couverture gesmolten om de ‘au-bain- marie’ te gebruiken voor vormen te gieten, plaatchocolade te maken of producten te decoreren. Nu de feestdagen weer voor de deur staan zien we steeds meer chocolatiers die aan de slag gaan om toepasselijke creaties te maken.” VERANTWOORDE SMAAKSENSATIE Meer en meer (lokale) bakkerijen grijpen hun kans om duurzame producten aan te bieden. “Door producten te creëren met onze chocolade couverture biedt u de consument een unieke en verantwoorde smaaksensatie. Naast de bulk chocolade couverture bieden wij nog diverse (gedecoreerde) chocoladetabletten, chocoladefiguren en seizoensproducten zoals letters en kerstbomen. Ook hebben we candybars en glutenvrije bakkerijproducten (zoals cake, koekjes en crackers). Wederom zijn ook deze producten van ons vegan, gluten- en lactosevrij.” “Al 25 jaar hebben wij kennis opgedaan waarmee we een betere wereld proberen te creëren met onze duurzame producten. Voortdurend blijven we innoveren en experimenteren voor het beste voor zowel consument als natuur. We kijken uit naar de toekomst die we vol vertrouwen tegemoet gaan.” Voor aanvullende informatie: Bonvita BV Tel. +31 (0)344 639 300 | www.bonvita.com | info@bonvita.com Bonvita viert 25-JARIG BESTAAN BONVITA BESTAAT EEN KWART EEUW. HET VERHAAL VAN DE CHOCOLADESPECIALIST BEGON ALLEMAAL IN 1995 TOEN TON DE HAAN EN THIJS SCHUURMAN SAMEN OP ZOEK WAREN NAAR VERANTWOORDE BIOLOGISCHE CHOCOLADE. “WE ZOCHTEN NAAR BIOLOGISCHE ALTERNATIEVEN VOOR BESTAANDE CHOCOLADEPRODUCTEN”, ALDUS THIJS SCHUURMAN. EEN GESLAAGDE ZOEKTOCHT NAAR PASSENDE INGREDIËNTEN RESULTEERDE INDE EERSTE PRODUCTEN. DITWARENDE BIOGECHOCOLATEERDE RIJSTWAFELS EN BIO CANDYBARS. “IN DE LOOP VAN DE JAREN HEBBEN WE ONZE PRODUCTEN ZO ONTWIKKELD DAT WE MET TROTS KUNNEN ZEGGEN DAT AL ONZE PRODUCTEN NIET ALLEEN BIOLOGISCH, MAAR OOK VEGAN, GLUTEN- EN LACTOSEVRIJ ZIJN. BOVENDIEN IS 100% VAN DE DOMICAANSE CACAO DIE WIJ GEBRUIKEN FAIR TRADE.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4