NBT Magazine Nr5-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 1 20 R e p o r t a g e Het is altijd mooi om een nieuwe productielocatie van een bakker met eigen ogen te aanschouwen, zeker als het zo broodnodig was om uit te breiden als bij Floris van Lieshout. “We waren echt heel erg toe aan een nieuwe bakkerij”, zo vertelt Floris. “We zijn de afgelopen jaren heel hard gegroeid en het optimaal produceren ging gewoon niet meer op onze oude locatie. Het ruimtegebrek was schrijnend. Er stonden zelfs ovens in de opslagruimte. We hebben alle opties onderzocht, van het opkopen van de buurman tot een nieuw pand bouwen, maar uiteindelijk zijn we uitgeko- men bij het kopen van dit pand. De ligging is top - op een goed bereikbaar industrieterrein - en we konden alles naar onze eigen wens inrichten. Dat hebben we dus ook gedaan.” DETAILS Anderhalf jaar zijn Floris en zijn broers – met natuurlijk hulp van vader Floor – bezig geweest met de plannen rondom de realisatie van de nieuwe bak- kerij. “Daarbij hebben we hulp gehad van collega’s, zoals Vincent Nollen, NIEUWE BAKKERIJ: FLOOR VAN LIESHOUT BREIDT CAPACITEIT UIT MET HEUFT VULKAN THERMO-ROLL WAGENOVENS BAKKERIJ FLOOR VAN LIESHOUT HEEFT SINDS KORT EEN NIEUWE BAKKERIJ EN ALS WIJ OP BEZOEK ZIJN IN TILBURG, WORDT ER WEL AL VOLOP PRODUCTIE GEDRAAID, MAAR IS HET GOED ZICHTBAAR DAT ER NOG HET EEN EN ANDER GEDAAN MOET WORDEN. ZOWEL BINNEN ALS BUITEN WORDT ER NOG GEWERKT AAN DE LAATSTE DINGEN, MAAR HET BELANGRIJKSTE IS AL EEN PAAR WEKEN GELEDEN GEREALISEERD. DE BROOD- EN BANKETBAKKERIJEN ZIJN OPERATIONEEL EN DAT IS VOOR DE BAKKERS VAN FLOOR VAN LIESHOUT NATUURLIJK HET BELANGRIJKSTE. DE REDEN VAN ONS BEZOEK IS DE REALISATIE VAN DIT IMMENSE PROJECT, WAAR EVERBAKE OOK EEN BELANGRIJKE BIJDRAGE AAN HEEFT GELEVERD. NAAST DE NIEUWE BROODKOPPELS EN -KARREN, HEEFT BAKKERIJ FLOOR VAN LIESHOUT NAMELIJK OOK DE BESCHIKKING OVER EEN NIEUWE HEUFT VULKAN THERMO-ROLL WAGENOVEN, WAAR ER AL DRIE VAN DIENST DEDEN IN DE VORIGE BAKKERIJ. WIJ SPREKEN MET FLORIS VAN LIESHOUT (SAMEN MET ZIJN BROERS MAX, JAN-WILLEM EN LARS DE NIEUWE GENERATIE BIJ BAKKERIJ VAN LIESHOUT) EN NICK EVERSDIJK VAN EVERBAKE. ZIJ VERTELLEN ONS OVER HOE DE SAMENWERKING TUSSEN BEIDE PARTIJEN WEDEROM TOT STAND IS GEKOMEN.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4