NBT Magazine Nr5-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 1 3 Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.nbtmagazine.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (Verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Lisan van den Bosch (Media-adviseur) l.bosch@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uitge- voerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. NBT Magazine heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 42,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2021 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Weet u wat ik het leuke vind aan de bakkersbranche? De enorme diversiteit aan bedrijven en ondernemers. Je hebt kleinere hobbybakkers die hun producten via online kanalen (lees social media), vanuit thuis of een kleine winkels verkopen en zodoende van hun passie hun beroep hebben gemaakt, maar je hebt ook onder- nemers die meer managers zijn en een enorme hoeveelheid personeel aansturen. Zij zijn op macroniveau bezig met ondernemen. De verschillen tussen de diverse ondernemers zijn enorm, maar ze streven allemaal naar hetzelfde eindresultaat: een zo lekker mogelijk eindproduct tegen een zo scherp mogelijke kostprijs. Natuurlijk zijn er heel veel verschillen tussen de bakker op de hoek en de industriële bakker met een grote productielocatie op een industrieterrein. Kijk alleen al naar het machinepark dat bij een industriële bakker staat. Daar gelden andere wetten, waarbij zo min mogelijk handjes aan de lijn echt een streven is. De ambachtelijke bakker is noodgedwongen echter ook steeds meer op zoek naar automatisering, mede ingegeven door het schrijnende gebrek aan goed opgeleid of gewoon goed personeel. Gelukkig vinden de automatiseringsoplossingen die ooit voor de industrie zijn ontwikkeld ook steeds meer hun weg naar de (midden)ambachtelijke bakkers. Maar niet alleen bakkers hebben te maken met een moeilijke zoektocht naar gekwalificeerd personeel. Ook uw toeleveranciers kampen met dit probleem, zeker nu de hele wereld weer begint te ‘draaien’. De levertijden nemen overal zienderogen toe, mede ingegeven door een gebrek aan mensen. Dus nu bellen naar een leverancier met het verzoek zo snel mogelijk een project te realiseren, kan in de praktijk nog wel voor problemen gaan zorgen. Regeren is vooruitzien wordt er nogal eens gezegd en gelukkig zien bakkers dat ook steeds meer in. Je voorbereiden op de toekomst door op tijd te investeren in je bakkerij én in personeel kan veel zorgen voorkomen. Ik was onlangs op bezoek bij een nieuwe bakkerij in Vlaardingen. Van de Bakker van Monique Rab is een gluten-, tarwe- en zuivelvrije bakkerij die op dit moment drie dagen geopend is (van donderdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 13.30 uur). Ze maakt de meest bijzondere producten voornamelijk voor mensen met intoleranties en bouwt een steeds groter wordende klantenkring op. Ze begint nu dus eigenlijk met ondernemen, maar ik heb zoveel respect voor hetgeen Monique doet. Ze zorgt er namelijk voor dat haar klanten met een enorme grote glimlach de winkel verlaten. En daar draait het uiteindelijk toch om? C o l o f o n e n D e V i s i e De Visie nbt magazine TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708169) Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche | Oktober 2021 | 22e jaargang no.5 | Prijs € 10,50 COVERSTORY VERHOEVEN FAMILY OF COMPANIES: ‘SAMEN WERKEN AAN BAKKERIJ VAN DE TOEKOMST’ Special OVENS Hoofdredacteur vaktijdschrift NBT Magazine c.dejager@gpmedia.nl 'DE VERSCHILLEN TUSSEN DE DIVERSE ONDERNEMERS ZIJN ENORM, MAAR ZE STREVEN ALLEMAAL NAAR HETZELFDE EINDRESULTAAT: EEN ZO LEKKER MOGELIJK EINDPRODUCT TEGEN EEN ZO SCHERP MOGELIJKE KOSTPRIJS'

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4