NBT Magazine Nr5-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 1 35 zijn er bij grote productiebedrijven door het hele land ook proefopstellingen waar ze met MIWE bakken. Dat geeft aan dat die partijen de meerwaarde van MIWE al onderkennen en ervaren.” ADVISERENDE ROL Frans probeert met zijn opgedane kennis en erva- ring een adviserende rol op zich te nemen voor zijn klanten. “Ik weet natuurlijk hoe de bakker denkt en waar hij of zij naar op zoek is. En ik zie en ervaar nu wat wij vanuit Bakery solutions allemaal kunnen bieden. Ik dacht toen ik hier kwam MIWE wel goed te kennen, zeker qua aanbod. Daar moest ik snel op terugkomen, want de mogelijkheden zijn ongekend. De bekendste oven is waarschijnlijk voor veel bakkers de MIWE Roll In, waarmee MIWE in Duitsland 80% tot 85% van de markt bedient. Naast de productie-ovens die in gas, elektrisch en thermische olie te verkrijgen zijn, biedt MIWE ook een ruim scala aan winkelovens. Van hete lucht ovens tot en met dek-ovens voor het bakken van desem en vers deeg. Echt iedere bakker kan met elke wens bij ons terecht en we zullen ze eerlijk adviseren.” AANBOD IN OVENS MIWE werd in 1919 door Michael Wenz opgericht en als je kijkt naar veel van de innovaties die de bakkerijwereld fundamenteel hebben veranderd op ovengebied, zijn een groot aantal van deze ver- anderingen terug te leiden naar MIWE-innovaties. In-shop bakken, nu een universeel concept, werd ooit uitgevonden door prof. Edgar Michael Wenz (de tweede eigenaar). Wat hij ‘zicht-en-geur-bakken’ noemde was een manier voor bakkers om beleving toe te voegen aan het hele verkoopproces door in de winkel te bakken. Laat dat nu net iets zijn waar MIWE nog steeds hoog op inzet met haar aanbod in winkelovens. Met de MIWE Econo (convectieoven) en de MIWE Condo (dekoven) heeft MIWE twee Vervolg op pagina 36

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4