NBT nr5 2022 Online

NBT MAGAZINE NR 5 2022 11 A D V E R T E N T I E www.marvu.nl/NBT Bekijk onze website: Sterk in het verbinden van losse processtappen tot kunt schakelen. Marvu is gespecialiseerd in interne transportsystemen in de voedselverwerkende industrie. Marvu biedt maatwerkoplossingen voor elk logistiek vraagstuk. 102 JAAR EXPERTISE IN AMANDELEN In de afgelopen eeuw heeft Sonneveld veel kennis en expertise opgedaan op het gebied van spijs. “Er is geen dag voorbij gegaan zonder onze enorme passie voor amandelspijs en marsepein tot uiting te brengen. Continu zorgen wij ervoor jij de beste producten kunt bakken en dat wij jou daar zo goed mogelijk bij kunnen ondersteunen. Dit doen we baktechnische tips te delen omtrent het verwerken van amandelspijs en natuurlijk door keer op keer nieuwe recepten met amandelspijs te ontwikkelen.” Broer Amandelspijs is verkrijgbaar als gewone amandelspijs of als kant-en-klare variant die al aangemaakt is met ei. Broer Amandelspijs KK is een gebruiksklare amandelspijs die is aangemaakt met ± 70 gram heel ei per kg spijs. Deze spijs kan zonder verdere toevoeging direct gebruikt worden voor het maken van letters, staven en kransen. De spijs kan indien gewenst verder afgeslapt worden. Bekijk het hele assortiment op de website: https://nl.sonneveld.com/spijs/ of scan de QR-code. TIPS VOOR HET VERWERKEN VAN AMANDELSPIJS • R einig vooraf het te gebruiken materiaal en bewaar de afgeslapte spijs in schone plastic zakken in dozen of in schone emmers, op een koele plaats bij een constante temperatuur. • M aak gebruik van gepasteuriseerd heel ei en vers citroenrasp. • L aat vers aangemaakte spijs drie tot vijf dagen rijpen alvorens het te verwerken, te slappe spijs bakt eerder uit. • L et op voldoende overslag bij het maken van amandelstaven, -letters en -kransen en maak de korst niet te nat. • A lvorens grote partijen in te vriezen, probeer eerst uit of je een goed resultaat behaalt. Zorg dat de producten goed in plastic verpakt worden, dit voorkomt uitdroging. • V ries de producten zo snel mogelijk in en zet de producten niet te dicht bij elkaar. Bij voorkeur in het invriesgedeelte en niet in de bewaarcel. • Drijft de spijs te veel, slap dan af met een deel eiwit.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4