JUBILEUM DIVARDY VIERT 25 JAAR INNOVATIE IN DE BAKKERIJ-INDUSTRIE In 1999 begon David Rijke zijn avontuur in de bakkerij-industrie. “Ik startte Divardy met een grootse droom: de beste bakkerijmachines ontwikkelen en een werkomgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt”, vertelt David. Wat begon met onderhoudswerk in het weekend voor lokale bakkerijen, groeide al snel uit tot een succesvol bedrijf. “Toen de boerenschuur te klein werd door de komst van nieuwe machines en medewerkers, verhuisden we naar Zeist. Dat was een geweldige periode vol groei en nieuwe kansen.” De groei zet door In Zeist begon Divardy verder te groeien, maar al snel werd het pand daar te klein. “We verhuisden naar Driebergen, waar we een groter pand nodig hadden om alle medewerkers en machines te huisvesten”, aldus David. “Maar ook daar bleef de groei aanhouden en uiteindelijk vestigden we ons in Nieuwegein. Hier hebben we samen met ons team een fijne werkomgeving gecreëerd, en we blijven groeien en investeren.” Inmiddels heeft het bedrijf een team van 42 medewerkers. Dit najaar markeert een bijzonder moment voor Divardy Bakery Services: het bedrijf bestaat 25 jaar. Wat ooit begon als een bescheiden onderneming in een oude boerenschuur, is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de industriële bakkerijsector. Innovatie, maatwerk en betrouwbaarheid staan al sinds het begin centraal bij Divardy. In dit artikel blikken we met oprichter David Rijke terug op de afgelopen kwart eeuw en kijken we vooruit naar de toekomst. 18 NBT MAGAZINE NR 5 2024
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4