NBT magazine nr 5 2024 Online

De Bühler Meincke Turbu M is niet zomaar een oven, het is een doorbraak in baktechnologie, vertelt Michel. “Deze oven kan werken op elektriciteit, gas of een combinatie van beide en biedt ongekende flexibiliteit. Het biedt bakkers de vrijheid om de meest efficiënte en kosteneffectieve energiebron te kiezen op basis van beschikbaarheid, productievereisten en operationele doelen. Met gepatenteerde technische innovaties als kern, is de Turbu M een robuuste en veelzijdige oplossing voor moderne bakkerijen die streven naar superieure prestaties en milieuvriendelijke activiteiten. We zijn enorm trots op deze ontwikkeling en enthousiast om te zien dat het de baknormen wereldwijd verhoogt. Onlangs hebben we diverse Turbu M en Turbu E ovens geleverd aan OVENS tevreden klanten in de Benelux en hun feedback versterkt onze toewijding aan innovatie. Deze ovens zijn niet alleen een stap voorwaarts in termen van efficiëntie en prestaties, maar ook een belangrijke stap richting duurzamer en milieubewuster bakken.” Energie-efficiënt bakken Met stijgende energiekosten kan een energie-efficiënte oven de operationele kosten van een bakkerij aanzienlijk verlagen. Michel: “De Bühler Meincke Turbuserie, inclusief de Turbu 4.0 (gasgestookte oven), Turbu E (elektrische oven) en Turbu M (gemengde-energie oven), is speciaal ontworpen om warmteverlies te “DE BÜHLER MEINCKE TURBU OVENS VORMEN EEN NIEUWE MAATSTAF IN BAKTECHNOLOGIE” Bij de aanschaf van een nieuwe oven moeten bakkers rekening houden met een reeks factoren om ervoor te zorgen dat ze de juiste investering doen. Belangrijke overwegingen zijn onder meer capaciteit, gebruiksgemak en duurzaamheid, maar een van de meest cruciale aspecten vandaag de dag is energie-efficiëntie. Bühler, van het ovenmerk Meincke, was de eerste die indirecte convectie tunnelovens uitvond voor het bakken van koekjes, biscuits, cakes en meer. “Met tientallen jaren aan expertise zijn de Meincke Turbu ovens de bestverkopende tunnelovens ter wereld geworden. Bij Bühler streven we er voortdurend naar om de grenzen van innovatie en efficiëntie in baktechnologie te verleggen en we zijn verheugd om de nieuwste ontwikkeling in ons productportfolio te introduceren: de Bühler Meincke Turbu M. Deze indirecte convectieoven vertegenwoordigt de volgende generatie van onze bestverkopende ovenserie ter wereld, ontworpen om te voldoen aan de veranderende eisen van moderne bakkers en tegelijkertijd duurzaamheid te omarmen”, aldus Michel van Zitteren. 26 NBT MAGAZINE NR 5 2024

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4