P. 40 RETRO: BAKKERIJ TER AVEST Bakkerij Ter Avest is onlangs gesloten. De eigenaar, Herman ter Avest, zoekt met man en macht naar een waardige opvolger. Iemand die niet alleen de bakkerij overneemt, maar ook zijn visie op ambachtelijk brood wil voortzetten. “Ik wil niet dat mijn bakkerij een doorgeefluik wordt. Het ambacht moet blijven bestaan”, zegt hij. P. 36 KADIR’S Het halalmerk Kadir’s neemt de productie in eigen hand om zo regie te houden op de groeiende populariteit van halal producten. Het Bossche bedrijf dat aan bijna alle supermarktketens in Nederland en België levert, heeft een pand gevonden in Deurne. Hier moeten straks worstenbroodjes, bapao’s en later ook andere snacks van de band rollen. P. 32 BAKKERIJ SCHULD Bakkerij Schuld bestaat al sinds 1886, en Jan-Aart is de vijfde generatie die de bakkerij runt. Met trots vertelt hij over de duurzame stappen die hij heeft gezet om de bakkerij klaar te stomen voor de toekomst. “Het ambacht blijft altijd centraal staan, maar we kunnen niet meer om duurzaamheid heen.” Vandaar ook de samenwerking met MaGie Creations. P. 26 BÜHLER MEINCKE Bühler, van het ovenmerk Meincke, was de eerste die indirecte convectie tunnelovens uitvond voor het bakken van koekjes, biscuits, cakes en meer. “Bij Bühler streven we er voortdurend naar om de grenzen van innovatie en efficiëntie in baktechnologie te verleggen en we zijn verheugd om de nieuwste ontwikkeling in ons productportfolio te introduceren: de Bühler Meincke Turbu M.” 26 36 40 32 NBT MAGAZINE NR 5 2024 5
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4