Previous Page  6 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 6 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

6

N I EUWS ACTUEEL

N I EUWS ACTUEEL

N I EUWS ACTUEEL

Nieuws

Actueel

LSBL biedt zeventiendaagse training

De opleiding gaat in op de onderstaande onderwerpen:

- Vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, enzymen;

- Emulsies, homogeniseren, suspensies, colloïdale oplossingen;

- Conserveringstechnieken van hittebehandeling tot gasverpakken;

- Microbiologie inclusief voedselvergiftigingen en hygiëne;

- Zorgsystemen en voedselveiligheid (ISO, HACCP, BRC, ISF, GFL);

- Afvullen en verpakken met aandacht voor nieuwe verpakkingstechnieken;

- Procestechnologie zoals vormveranderen, warmtewisseling, scheiden en opslag.

Een extra dimensie aan de opleiding

is dat de trainer uitgebreide werker-

varing heeft in de voedingsindustrie,

voorbeelden van producten en proces-

sen getoond worden en er interessante

discussies worden gevoerd met toege-

voegde waarde over aansprekende en

actuele onderwerpen.

In januari 2015 start LSBL een nuttige deeltijdopleiding levensmiddelentechnologie

voor mensen die in de voedingsindustrie werken of willen werken. Deze opleiding is

interessant als u uitbreiding of verdieping van praktische kennis en inzicht in de levens-

middelentechnologie wilt opdoen. Ook krijgt u beter inzicht in processen. De opleiding

bestaat uit zeventien dagen en een examen.

Ko van Daalen bakt beste Roomboter

Amandelstaaf

De winnaars

Ko van Daalen van Brood & Ko is heel

erg blij met de prijs. “We zijn eigenlijk

niet zo van de competities, maar in onze

afdeling scoorden we al heel goed met

de roomboter amandelstaaf. Toen beslo-

ten we om ook deel te nemen aan de

onderlinge krachtmeting van het Gilde.

Wel super dat we meteen op de eerste

plek eindigen”, laat Ko in een eerste

reactie weten.

Ko van Daalen, Gertjan Treur, Peter Gorter en John Treur slepen dit jaar de prijzen van

de wedstrijd Beste Roomboter Amandelstaaf van Nederland in de wacht. Ko van Daalen

met de winkels Brood & Ko in Bodegraven, Reeuwijk, Woerden, Alphen aan den Rijn en

Gouda is een nieuwkomer in de top drie en haalt meteen de eerste plaats. Gertjan, De

Echte Bakker met winkels in Schoonhoven en Lekkerkerk scoort een prachtige tweede

plaats. Peter Gorter uit Edam en John Treur uit Oudewater delen de derde plaats.

Applicatieopleiding levensmidde-

lentechnologie - zeventien dagen

Start : vrijdag 30 januari 2015 tot en

met 19 juni 2015

Plaats: Ede

Website:

www.lsbl.nl/applicatieop-

leidinglevensmiddelentechnologie

Meesterexamens in

oktober 2015

Gelijktijdig met het Meesterexamen

Boulanger zal in oktober 2015 het exa-

men afgelegd worden door Patissiers

die hun vakmanschap willen omzet-

ten in de hoogste waardering in het

vakgebied. Het Meesterexamen stelt

Patissiers in staat om hun verworven

praktische vaardigheden en theore-

tische kennis te verzilveren voor een

aansprekende Meestertitel.

De titel ‘Meester Patissier’ is een uit-

stekend communicatiemiddel om

ambachtelijke kwaliteit onder de

aandacht te brengen. Zowel persoon-

lijk als zakelijk. “Voor jezelf is het

Meesterexamen een unieke kans tot

een officiële bevestiging van jouw

vakmanschap, waarin aandacht en

begrip is voor jouw specifieke vaar-

digheden”, aldus Rudolph van Veen,

één van de eerste Meesters Patissier.

Voor alle informatie over het

Meesterexamen kijkt u op

www.meestertitel.eu/patissier

Anuga

FoodTec 2015

Waar we in 2014 internationaal wel-

licht een wat mager jaar hadden qua

vakbeurzen, kunnen we in 2015 ons

hart ophalen. Naast IBA 2015 is bij-

voorbeeld de Anuga FoodTec ook

een zeer interessante vakbeurs voor

Nederlandse bakkers en daarnaast

goed bereisbaar. Anuga FoodTec vindt

namelijk plaats in Keulen van 24 tot

en met 27 maart 2015.

De vorige editie van Anuga FoodTec

vond plaats in 2012 en ontving drie

jaar geleden 42.000 bezoekers. Bij

Anuga FoodTec vindt u heel veel seg-

menten terug die van toepassing zijn

binnen de bakkerij.

Voor meer informatie:

www.anugafoodtec.de