NBT
magazine
6
N I EUWS ACTUEEL
N I EUWS ACTUEEL
N I EUWS ACTUEEL
Nieuws
Actueel
LSBL biedt zeventiendaagse training
De opleiding gaat in op de onderstaande onderwerpen:
- Vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, enzymen;
- Emulsies, homogeniseren, suspensies, colloïdale oplossingen;
- Conserveringstechnieken van hittebehandeling tot gasverpakken;
- Microbiologie inclusief voedselvergiftigingen en hygiëne;
- Zorgsystemen en voedselveiligheid (ISO, HACCP, BRC, ISF, GFL);
- Afvullen en verpakken met aandacht voor nieuwe verpakkingstechnieken;
- Procestechnologie zoals vormveranderen, warmtewisseling, scheiden en opslag.
Een extra dimensie aan de opleiding
is dat de trainer uitgebreide werker-
varing heeft in de voedingsindustrie,
voorbeelden van producten en proces-
sen getoond worden en er interessante
discussies worden gevoerd met toege-
voegde waarde over aansprekende en
actuele onderwerpen.
In januari 2015 start LSBL een nuttige deeltijdopleiding levensmiddelentechnologie
voor mensen die in de voedingsindustrie werken of willen werken. Deze opleiding is
interessant als u uitbreiding of verdieping van praktische kennis en inzicht in de levens-
middelentechnologie wilt opdoen. Ook krijgt u beter inzicht in processen. De opleiding
bestaat uit zeventien dagen en een examen.
Ko van Daalen bakt beste Roomboter
Amandelstaaf
De winnaars
Ko van Daalen van Brood & Ko is heel
erg blij met de prijs. “We zijn eigenlijk
niet zo van de competities, maar in onze
afdeling scoorden we al heel goed met
de roomboter amandelstaaf. Toen beslo-
ten we om ook deel te nemen aan de
onderlinge krachtmeting van het Gilde.
Wel super dat we meteen op de eerste
plek eindigen”, laat Ko in een eerste
reactie weten.
Ko van Daalen, Gertjan Treur, Peter Gorter en John Treur slepen dit jaar de prijzen van
de wedstrijd Beste Roomboter Amandelstaaf van Nederland in de wacht. Ko van Daalen
met de winkels Brood & Ko in Bodegraven, Reeuwijk, Woerden, Alphen aan den Rijn en
Gouda is een nieuwkomer in de top drie en haalt meteen de eerste plaats. Gertjan, De
Echte Bakker met winkels in Schoonhoven en Lekkerkerk scoort een prachtige tweede
plaats. Peter Gorter uit Edam en John Treur uit Oudewater delen de derde plaats.
Applicatieopleiding levensmidde-
lentechnologie - zeventien dagen
Start : vrijdag 30 januari 2015 tot en
met 19 juni 2015
Plaats: Ede
Website:
www.lsbl.nl/applicatieop-leidinglevensmiddelentechnologie
Meesterexamens in
oktober 2015
Gelijktijdig met het Meesterexamen
Boulanger zal in oktober 2015 het exa-
men afgelegd worden door Patissiers
die hun vakmanschap willen omzet-
ten in de hoogste waardering in het
vakgebied. Het Meesterexamen stelt
Patissiers in staat om hun verworven
praktische vaardigheden en theore-
tische kennis te verzilveren voor een
aansprekende Meestertitel.
De titel ‘Meester Patissier’ is een uit-
stekend communicatiemiddel om
ambachtelijke kwaliteit onder de
aandacht te brengen. Zowel persoon-
lijk als zakelijk. “Voor jezelf is het
Meesterexamen een unieke kans tot
een officiële bevestiging van jouw
vakmanschap, waarin aandacht en
begrip is voor jouw specifieke vaar-
digheden”, aldus Rudolph van Veen,
één van de eerste Meesters Patissier.
Voor alle informatie over het
Meesterexamen kijkt u op
www.meestertitel.eu/patissierAnuga
FoodTec 2015
Waar we in 2014 internationaal wel-
licht een wat mager jaar hadden qua
vakbeurzen, kunnen we in 2015 ons
hart ophalen. Naast IBA 2015 is bij-
voorbeeld de Anuga FoodTec ook
een zeer interessante vakbeurs voor
Nederlandse bakkers en daarnaast
goed bereisbaar. Anuga FoodTec vindt
namelijk plaats in Keulen van 24 tot
en met 27 maart 2015.
De vorige editie van Anuga FoodTec
vond plaats in 2012 en ontving drie
jaar geleden 42.000 bezoekers. Bij
Anuga FoodTec vindt u heel veel seg-
menten terug die van toepassing zijn
binnen de bakkerij.
Voor meer informatie:
www.anugafoodtec.de