V
A K W E D S T R I J D
M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5 11
Op maandag 19 oktober konden alle banketbak-
kers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk
de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste
Brokkenmaker 2015’. In totaal hebben ruim veertig
banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel.
De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grond-
stoffen leverancier Van der Pol en vier specialisten
en oud-banketbakker ondernemers, spraken van
een hoog niveau van de producten.
Mark van Wijk: “De winnende brokken van
Banketbakkerij Jacobs waren van uitstekende kwa-
liteit. Deze brokken hebben de perfecte verhou-
ding tussen een lekkere zoete en volle roomboter-
smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke
speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de
brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruime-
lig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als
je eenmaal begonnen bent.”
Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken:
“Over het algemeen was de kwaliteit weer hoger
ten opzicht van voorgaande jaren. Vooral op het
visuele aspect zijn de brokken nog beter gewor-
den. De top ligt erg dicht bij elkaar.” De winnende
brokken van Banketbakkerij Jacobs scoorde op
uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en
smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een
prachtig resultaat voor zo’n banketproduct.
De winnaars
Winnaar René Jacobs is blij verrast met de presti-
gieuze prijs. “Ik ben ontzettend blij en vooral ook
trots dat we met onze brokken al een aantal jaren
in de Top 3 eindigen en dit mooie product kun-
nen bieden aan onze klanten.” Dit is zeker niet
de eerste keer dat Banketbakkerij Jacobs de prijs
in ontvangst mag nemen. Ook in 2014 won hij
met zijn heerlijke brokken en in 2013 ontving hij
de tweede prijs. Dit jaar ging de tweede prijs naar
Banketbakkerij van der Heyden uit Rotterdam en
de derde prijs was voor Banketbakkerij De Wijn uit
Koog aan de Zaan. Ook deze banketbakkers heb-
ben brokken ingeleverd van zeer hoge kwaliteit.
Banketbakkerij Jacobs, de Heerlijk & Heerlijk
Banketbakker uit Leiden, heeft de eerste prijs
gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken
Keuring. De keuring wordt georganiseerd door Van
der Pol samen met het gilde voor alle leden van
Heerlijk & Heerlijk.
Banketbakkerij Jacobs
is ‘Beste Brokkenmaker 2015’
ADVERTENT I E