Previous Page  36 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 36 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

6 2 0 1 6

36

B

a k k e r i j m a c h i n e s

A

d v e r t e n t i e

IN DEZE UITGAVE VAN NBT MAGAZINE

LEEST U OVER EEN AANTAL PROJECTEN

VAN LEVERANCIERS VAN BAKKERIJMACHI-

NES DIE RECENT ZIJN GEREALISEERD. OP

HET GEBIED VAN SNIJ- EN VERPAKKINGS-

LIJNEN WERPT AVT B.V. ZICH OP ALS

SPECIALIST EN DAT IS OOK OVER ONZE

LANDGRENZEN NIET ONOPGEMERKT

GEBLEVEN. AVT B.V. LEVERDE RECENTELIJK

EEN COMPLETE SNIJ- EN VERPAKKINGSLIJN

AAN EEN BELGISCH-TURKSE BAKKER EN

WIJ SPRAKEN MET MISCHA WATERLANDER

OVER DE REALISERING VAN DIT PROJECT.

BELGISCH-TURKSE BAKKER

KIEST VOOR

SNIJ- EN VERPAKKINGSLIJN

VAN

AVT

“De desbetreffende Belgisch-Turkse bakker snijdt aan het begin van de week dui-

zend en bakt maar liefst tweeduizend broden in de tweede helft van de week. Om

alle broden met minder manuren te snijden en te verpakken, was de bakker al

langere tijd op zoek naar een oplossing. In het eerste gesprek werd al snel duidelijk

dat het niet om gewone broden ging, maar broden van 2,5 kilo. Een hele uitda-

ging voor ons dus, maar we staan bekend om onze klantspecifieke oplossingen.

Er is gekozen voor een raamsnijmachine, type AS-45 in een brede uitvoering, een

Sigma Basic Compact verpakkingsmachine en een WSC clipsluitmachine met AHP

datumprinter.”

LOOPRICHTING

Een uitdaging was niet alleen het gewicht van het brood, ook ruimtegebrek vergde

inventiviteit van AVT b.v.. “De beschikbare ruimte was slechts drie bij drie meter.

Samen met de klant is vooraf goed doorgesproken wat de looprichting zou moeten

worden en hierbij zijn de voor en tegens besproken van een linkse of een

rechtse machine. Belangrijk bij de keuze van de looprichting is dat de

aan- en afvoer van het product elkaar niet kruist en deuren toegankelijk

blijven. Daarnaast is er samen met de klant bekeken welke producten er

verder nog gesneden en verpakt kunnen worden op deze lijn. Naar voren

kwam dat er tevens ontkorst brood gesneden en verpakt moest worden.

Deze zachte producten werden verspreid over de dag gesneden en ver-

pakt, maar doordat het snijden verspreid over de dag werd gedaan werd

het brood natuurlijk droger. Dat is met de ingebruikname van de nieuwe

snij- en verpakkingslijn ook meteen opgelost.”

PLAATSING

Bij ingebruikname van de snij- en verpakkingslijn was er een monteur

van AVT b.v. aanwezig om de bakker en zijn personeel wegwijs te

maken met het gebruik van de lijn. “Gedurende de eerste productiedag

kreeg de klant het onder de knie en ging hij zelf de machines bedienen.

De volgende productiedag ging de bakker zelf de lijn opstarten en lang-

zamerhand kon hij zich een beetje ontspannen. Aan het eind van de

tweede productiedag moest hij toegeven dat het er ingewikkeld en com-

plex uitzag, maar dat het allemaal wel meeviel.”

Inmiddels draait de snij- en inpaklijn alweer een paar weken. Mischa:

“De kosten voor het snijden en het verpakken per brood zijn door deze

investering enorm omlaag gebracht. De Sigma Basic Compact kan een

oplossing zijn voor de bakker die de kosten per verpakt brood omlaag

wil brengen. Door de modulaire machinebouw kan de Sigma Basic

Compact ook tussen een bestaande snijmachine en inpakbaan worden

geplaatst. De Sigma Basic Compact kan gebruikt worden voor het ver-

pakken van busbrood, vrijgebakken brood en aan elkaar gebakken klein-

brood, stollen, koeksoorten en nog veel meer.”

Meer informatie: AVT b.v.

Tel. +31 (0)76 541 52 60,

www.avt.nu