NBT Magazine nr.6 2017

T r a i n i n g NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 1 7 45 Een multifunctioneel team van Rademaker technologen, service engineers en inbedrijf- stellers hebben drie verschillende trainingen ontwikkeld. Allen dienen hetzelfde doel; garanderen dat de productielijn zo effectief mogelijk draait. De basistraining biedt trainees, voornamelijk bestaande uit line operators, supervisors en onderhoudsmede- werkers, de basiskennis die nodig is om de Rademaker productielijn te bedienen. De training focust voor 80% op productielijninformatie en voor 20% op de deegtechnologie die op de lijn plaatsvindt. Het trainingsdoel is om het team te laten kennis maken met de productielijn om er zo voor te zorgen dat de lijn snel opgestart kan worden en een efficiënte productie ontstaat. DOEL VAN DE TRAINING De advanced training wordt aangeboden voor line managers, technicians and process technologists. Deze training focust zich op de machine-settings en op procesinteracties. Naast de technologische basis en productverfijning, richt deze training zich ook op de werking van de productielijn, het finetunen van de lijn, het plegen van onderhoud en het reinigen. Het uiteindelijke doel van deze training is om een zeer gekwalificeerd team neer te zetten die de problemen aan de lijn kunnen oplossen en zich daarbij focussen op product- en receptontwikkeling. Na het volgen van deze training kunnen de trainees het productieproces zelfstandig optimaliseren. RADEMAKERACADEMY: HET DELEN VAN BAKKERIJKENNIS DOOR SCHOLING EN TRAINING BAKKERIJ-TECHNOLOGIE IS EEN VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS DIE NODIG ZIJN OM EEN PRODUCTIELIJN EN DAARMEE HET COMPLETE PRODUC- TIEPROCES OP TE STARTEN. PROBLEMEN KUNNEN ONTSTAAN ZODRA DEZE KENNIS MIST EN DIT HEEFT UITEINDELIJK EFFECT OP DE PRODUC- TIEKOSTEN EN PRODUCTKWALITEIT. DAARNAAST NEEMT DE BAKKERIJKENNIS AF, VOORAL BIJ INDUSTRIËLE BAKKERIJEN. STEEDS VAKER HEBBEN DE OPERATORS GEEN SCHOLING OF OPLEIDING IN DE BAKKERIJ. REDEN VOOR RADEMAKER OM HET RADEMAKER ACADEMY OP TE ZETTEN. HET DOEL? HET BEWAREN EN DELEN VAN BAKKERIJKENNIS DOOR SCHOLING EN TRAINING OM DAARMEE DE RADEMAKER PRODUCTIELIJN EN UITEINDELIJK DE TOTALE BAKKERIJ MAXIMAAL WINSTGEVEND TE LATEN OPEREREN. Naast deze twee trainingsvormen biedt Rademaker de mogelijkheid voor consultancy of speciaal afgestemde training met als doel het verbeteren van de specifieke productielijn of situatie. Rademaker onderwerpt de productielijn hierbij aan een ‘efficiency improvement program’. Deze richt zich op verbetering van drie aspecten: structurele efficiency, produc- tielijn of medewerkers en op het totale proces en de Cost-of-Ownership. Deze training start altijd met iemand van Rademaker die het productieproces analyseert. Samen met de klant wordt een analyse gemaakt en wordt het probleem gedefinieerd, inclusief het verlies van grondstoffen en de daarbij behorende kosten. Van daaruit wordt er gewerkt aan een technische en/of technologische oplossing. Deze oplossing zal gezamenlijk gerealiseerd worden met de trainees. Op deze manier wordt de productiesituatie optimaal verbeterd door het eigen team, wat een boost geeft aan het kennislevel en aan het zelfvertrouwen. TRAININGSLOCATIES De trainingen worden gegeven door senior Rademaker technologen, engineers of ervaren inbedrijfstellers. Theoretische en praktische training worden gegeven in het Rademaker Technology Centre in Culemborg of op locatie bij de klant. Het voordeel van training bij Rademaker is het feit dat er geen stilstand van de productielijn van de klant ontstaat terwijl medewerkers getraind worden. Training kan gegeven worden voordat de lijn geïnstalleerd wordt. Op deze manier kan een efficiënte en snelle productie gerealiseerd worden. Meer informatie: Rademaker BV Tel. 0345-543543 www.rademaker.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4