NBT Magazine nr 6 online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 1 8 16 R e p o r t a g e TOEN DAVID RIJKE BIJNA TWINTIG JAAR GELEDEN HET BEDRIJF DIVARDY OPSTARTTE, HAD HIJ AL EEN JARENLANGE ERVARING IN HET OPLOSSEN VAN TECHNISCHE BAKKERIJPROBLEMEN. ZIJN PASSIE VOOR TECHNIEK EN GEVOEL VOOR BETROUWBARE OPLOSSINGEN HEBBEN SINDSDIEN GEZORGD VOOR EEN SNELLE NAAMSBEKENDHEID VAN DIVARDY. NIET ALLEEN DE GOED OPGELEIDE EN FLEXIBELE ONDERHOUDSDIENST, MAAR OOK DE INNOVATIEVE NIEUWBOUW VAN MACHINES ZORGEN VOOR EEN GESTAGE GROEI VAN DE ONDERNEMING. DAT DIVARDY ZICHZELF OP ALLE MOGELIJKE VLAKKEN BLIJFT ONTWIKKELEN, BLIJKT EENS TE MEER DOOR EEN ‘PILOT PROJECT’ DAT HET BEDRIJF ONLANGS REALISEERDE. Als we kijken naar Divardy, dan zien we een aantal core values terugkomen in elk artikel dat wij geschreven hebben over het bedrijf. Elke machine van Divardy wordt volgens deze core values gebouwd: betrouwbaarheid, hygiëne, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Dat geldt ook voor de nieuwe klantspecifieke oplossing die Divardy onlangs heeft gerealiseerd. “We werden benaderd om het lossen van broden uit koppels te automatiseren. Dat werd nog met de hand gedaan, maar de klant zou dit graag op een ergonomische manier voor zijn mensen willen oplossen”, zo horen wij onder meer van David Rijke. GOED AANBOD De desbetreffende klant is Bakkerij Carl Siegert uit Harmelen. Wij krijgen samen met David een rondleiding van eigenaar Carl Siegert en hij vertelt meteen waarom hij gekozen heeft voor Divardy als gesprekspartner in eerste instantie voor dit project. “Ik heb mijn hoofd technische dienst gevraagd naar de in zijn ogen beste partijen voor deze klus en hij raadde onder meer Divardy aan. Zo zijn we in gesprek gekomen en ik moet zeggen dat ik meteen een goed gevoel kreeg bij David en de andere mensen van Divardy. Ze waren bereid heel goed mee te denken en daarbij was het aanbod wat ze deden gewoon heel goed. Daar moet ik ook wel eerlijk in zijn.” KLANTSPECIFIEK Na inventarisatie van de wensen, zijn de mannen van Divardy aan de slag gegaan en hebben ze het laad- en losstation met naalddepanner klantspecifiek ontwikkeld. David: “Het was voor ons wel een uitdaging om aan de wensen van de klant te voldoen in dit geval, want we hadden nog nooit eerder een dergelijke machine ontwikkeld. De losse componenten van deze oplossing natuurlijk wel, waarbij we vooral gespecialiseerd zijn in de naalddepanner, maar de toevoer van de rekken en het verwerken van de koppels, het integreren van het liftsysteem en dergelijke, dat was nieuw. Maar door het vertrouwen dat we kregen en door de aanwezige kennis bij ons in huis, is het gelukkig allemaal helemaal goed verlopen en hebben we uiteindelijk een prachtige oplossing kunnen realiseren.” PRACHTIG ‘pilot project’ VOOR DIVARDY BIJ BAKKERIJ CARL SIEGERT

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4