NBT Magazine nr 6 online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 1 8 38 B a k k e r i j m a c h i n e s BONGARD DIVISEUSES: GEREZEN ÉN ONGEREZEN DEEG MAKKELIJK VERDELEN IN TIEN OF TWINTIG GELIJKE STUKKEN RITTERSHAUS EN TAP MACHINEBOUW REALISEREN SPECIALE UITROLMACHINE GEMAK DIENT DE MENS. ERGONOMISCHE EN EFFICIËNTER WERKEN ZORGT ERVOOR DAT U TIJD KUNT STEKEN IN HET VERHOGEN VAN UW KWALITEIT. MET DE DIVIMACH IS HET IN IEDER GEVAL BIJZONDER GEMAKKELIJK OM GEREZEN ÉN ONGEREZEN DEEG TE VERDELEN IN GELIJKE STUKKEN VAN TIENOF TWINTIG EN HET SNIJRAAM BIEDT EEN BREED SCALA AAN VORMEN. SPECIAAL OP VERZOEK VAN EEN KLANT VAN TECHNISCH BURO RITTERSHAUS, HEEFT DAT BEDRIJF IN SAMENWERKING MET TAP MACHINEBOUW EEN SPECIALE UITROLMACHINE OP MAAT ONTWIKKELD MET EEN CAPACITEIT VAN ONGEVEER ACHTHONDERD STUKS PER UUR. persen, is de Divimach uitgerust met een zogenaamd stofcontrole-systeem dat ervoor zorgt dat de bloem netjes via een afgesloten systeem wordt afgevoerd en niet gaat stuiven in de bakkerij. U kunt ook heel gemakkelijk allerlei soorten deeg verdelen, want met de grid adapter voegt u makkelijk een assortiment toe van verschillende vormen zoals triangels, ciabatta, baguettes of plukbrood modellen. STOP & GO Door de geïntegreerde ‘Stop & Go Technology’ wordt de motor niet onnodig overbelast. Je hebt alleen belasting van de motor als de machine bediend wordt met persen en snijden. Voor meer informatie: EverBake Tel. 088-7300010 www.everbake.nl Het voordeel van de Divimach is dat hij automatische het deeg perst (druk is stelbaar) en snijdt. Daardoor bent u als bakker verzekerd van een constant product, want uw deeg heeft altijd dezelfde persdruk, en u kunt efficiënt en snel werken. Doordat de klep automatisch opent en sluit is er ook minder lichamelijke belasting. De machine is daarnaast makkelijk en eenvoudig te reinigen. Zelfs de drukplaat is makkelijk uit elkaar te halen en te reinigen en de machine is rondom benaderbaar door de panelen die er makkelijk vanaf kunnen. Een voordeel dat niet veel machines hebben. STOFCONTROLE-SYSTEEM Een ander kenmerk van de Divimach: waar standaard diviseuses de bloem uit de machine blazen tijdens het “Onze klant had specifieke eisen aan het uitrollen van plakken deeg met een doorsnee van 300 mm”, zo vertelt Rien Rittershaus. “Een dusdanige machine bestond tot nu niet dus je mag spreken van een klantspecifieke oplossing. Wij hebben deze zelf ontworpen in samenwerking met de klant en TAP Machinebouw B.V. en het vormde wel een uitdaging.” De gerezen bolletjes van 40 tot 150 gram worden vanuit de banden-rijskast via een toevoerband naar de eerste in hoogte verstelbare uitrolwalsen getransporteerd en tot ovale plakken uitgerold. Rien: “Deze worden met een transportband naar dwars opgestelde walsen verder geleid en daar op de gewenste diameter verder uitgerold. Daarna verlaten ze de machine. De snelheid van de uitloopband past zich aan de erop volgende overname. De plakken worden van hieruit automatisch naar de oven getransporteerd. Voor de klant en enorme verbetering in het produceren van pizza’s, roti’s en pita’s, en daarbij zorgt de machine voor mankracht- en tijdsbesparing.” Meer informatie: Technisch Buro Rittershaus Tel. 06-53324560 | www.rittershaus.eu

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4