NBT Magazine nr6-2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 2 0 28 V e r z e k e r i n g e n ‘WIJ HELPEN BAKKERS OM SLIM OM TE GAAN MET RISICO’S. Dat is waar wij al 100 jaar goed in zijn’ VERZEKEREN IS NIET HET MEEST SEXY ONDERWERP. TOCH IS EEN GOEDE POLIS MEER DAN EEN NOODZAKELIJK KWAAD, BEZWEERT HOOFD BUITENDIENST JEROEN BOL VAN BAKKERSBELANG VERZEKERINGEN, DAT IS GESPECIALISEERD IN (BEDRIJFS)VERZEKERINGEN VOOR (BANKET)BAKKERIJEN. RISICO-INVENTARISATIE EN PREVENTIE ZIJN MINSTENS ZO BELANGRIJK, WEET HIJ. “GOED VERZEKERD ZIJN, BETEKENT DAT JE ZORGELOOS KUNT ONDERNEMEN. BIJ BAKKERSBELANG HEB JE EEN VAST AANSPREEKPUNT. EINDELOOS DOORVERBINDEN EN VOORSTELLEN BEHOORT TOT HET VERLEDEN. WIJ HELPEN BAKKERS OM SLIM OM TE GAAN MET DE RISICO’S. DAT IS WAAR WIJ GOED IN ZIJN”, VERDUIDELIJKT BOL. Bakkersbelang (onderdeel van Mercurius Verzekeringen) is niet een doorsnee verzekeraar. Het is slechts één van twee verzekeringsbedrijven in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in bakkerijen (en slagers). “Verzekeren vindt niet iedereen even leuk. Het kost geld totdat er een keer iets aan de hand is. Dan is het toch wel fijn als het goed geregeld is, want de continuïteit van de onderneming is in het geding als dit niet goed geregeld is”, vervolgt Bol. “Of het nu gaat om een brand, een defecte koeling, inbraak of een werknemer die tijdelijk arbeidsongeschikt raakt… Het is fijn om te weten dat u goed verzekerd bent tegen al deze zaken en dat u kunt rekenen op de nodige financiële compensatie als zich een calamiteit voordoet.” ZICHT OP RISICO’S EN PREVENTIE Bol benadrukt dat veel bakkers op voorhand denken dat ze zich overal tegen moeten verzekeren, maar dat de werkelijkheid vaak anders is. “Je hoeft echt niet alles af te dekken, maar je moet wel goed en kritisch kijken naar de te verzekeren risico’s. Ondernemers willen gewoon goed advies en niet te veel betalen voor hun verzekeringen. Hoe handig is het dan om als bakkerij een specialist in de arm te nemen die de taal van de sector spreekt en weet waar bakkers tegenaan lopen. We maken een grondige risicoanalyse en kijken kritisch naar welke zaken zelf afgedekt kunnen worden en welke juist beter verzekerd kunnen zijn, maar uiteraard ook waar te besparen is op de premies. En wat te denken van collectieve verzekeringen?” Hij haalt een voorbeeld aan dat inzichtelijk maakt welke risico’s er zijn waar bakkers niet op voorhand rekening mee houden.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4