NBT Magazine nr6-2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 2 0 29 “Neem het verzekeren van het glas van je koelvitrines in de winkel. Dat kan, maar het hoeft niet. Maar wat als er een klant met een scootmobiel tegen het glas aanrijdt? Dat moet je al het banket in de vitrine ook weggooien. Wij gaan uit van het principe ‘Wie betaalt, bepaalt’, maar we maken natuurlijk wel inzichtelijk welke risico’s u loopt als ondernemer”, zegt Bol. Hij vervolgt: “Want of u nu een ambachtelijke, biologische of culinaire bakkerij heeft, er zijn altijd risico’s. Als specialist in de bakkersbranche weten we wat de risico’s zijn, welke financiële consequenties er mogelijk zijn en vooral: wat u ertegen kunt doen. Bakkersbelang inventariseert en adviseert. Zo kunt u de beste afwegingen maken over wat u wel en wat u niet wilt verzekeren voor uw bakkerij.” GOED VERZEKERD Een brand in de bakkerij, de winkel of het pand; de nachtmerrie van elke (banket)bakker. De nachtmerrie wordt meestal nog groter als vervolgens blijkt dat het uitgekeerde bedrag van de verzekering te laag blijkt om de bakker snel of überhaupt te kunnen openen. “Toch komt het vaker voor dat je denkt”, weet Bol. “Zwarte scenario’s zijn te voorkomen met een verzekering die gebaseerd is op een vaste taxatiewaarde.” Hij schetst: “Een bakkerij bestaat ruwweg uit een oven, koeling, vriezers, remrijskasten, mengers, kneders, een magazijn en nog wat zaken. Een werkblad is van roestvrij staal (rvs). Toch kun je het werkblad bij een brand weggooien, want de chemische stoffen die bij het blussen van een brand vrijkomen, vreten zelfs het rvs aan. Als je niet goed verzekerd bent, krijg je niet meer dan de oud-ijzerprijs. Wij werken zoveel mogelijk met polissen op basis van vaste taxatie. Elke drie jaar wordt alles opnieuw getaxeerd. Op deze manier betaal je nooit te veel premie en ben je dus ook nooit over- of onderverzekerd. In geval van schade wordt er voldoende uitgekeerd om alles te kunnen vervangen en weer snel aan de slag te kunnen.” RISICOANALYSE Machines die stil komen te liggen, een brand in het bedrijf, ziekteverzuim, een werknemer die uitglijdt tijdens het werk en tijdelijk arbeidsongeschiktheid raakt of aansprakelijkheid bij klanten die ziek zijn geworden nadat ze een product hebben gegeten: het kan elke ondernemer overkomen. “Als specialist in uw branche weten we wat uw risico’s zijn, wat de financiële consequenties zijn en vooral: wat er u tegen kunt doen? Eén van onze gecertificeerde Risk Management Consultants voert deze risicoanalyse uit en gaat vervolgens in overleg.” Bol onderstreept: “Wij zijn al honderd jaar actief in deze sector. Als ik bij een bakker binnen loop, kan ik doorgaans al bijna inschatten wat zijn jaaromzet zo’n beetje is. Dat komt omdat wij de taal van de bakker spreken en weten waar hij of zij dagelijks mee te maken heeft. Brand komt geregeld voor. Jeroen Bol COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING “Misschien heeft u nog geen collectieve zorgverzekering voor uw werknemers”, zo gaat Jeroen verder. “Wellicht wel, maar in beide gevallen is de vraag: heeft u al eens een collectieve zorgverzekering bij Bakkersbelang overwogen? Voor u als werkgever zijn er geen extra werkzaamheden, want Bakkersbelang biedt uw werknemers een brede pakketkeuze en een aantrekkelijke premie. Een bijkomend voordeel voor de werkgever is dat medewerkers de zorgverzekering op orde hebben wat weer kan schelen in het ziekteverzuim. Wij kun- nen gunstige collectiviteitsvoordelen bereiken, omdat wij namens een grote groep (banket)bakkers onderhandelen met diverse verzekeraars.” HELPDESK Mocht u twijfelen over uw premie en of een collectieve zorg- verzekering interessant is voor u, dan biedt Bakkersbelang ook uitkomst. “We hebben voor mensen die twijfelen een speciale helpdesk opgericht telefoon 033 - 24 75 566. Het werkt heel sim- pel: maak een foto van uw huidige polis (voorstel 2021) en mail deze naar zorgverzekering@mercuriusnv.nl . Of kom rechtstreeks met ons in contact via whatsapp door een bericht te sturen naar 06 - 39 42 73 27. Onze zorgexperts nemen contact met u op. " Laatst nog bij een bakker in het midden van het land. De brand ontstond achter en boven de oven. De rook- en waterschade was zo groot dat hij onmogelijk de deuren kon openen. Het was een relatief kleine brand, maar toch moest alles vervangen worden. De verbouwing zou zeker anderhalve maand duren. Omdat hij goed verzekerd was, konden we op zijn verzoek meteen een verkoopwagen regelen om voor zijn winkel te zetten. Hierdoor kon hij door. Je wilt als ondernemer niet anderhalve maand stilliggen. De verzekerde schade aan het pand was bijna een half miljoen euro. De bedrijfsschade die oploopt als je vanwege een verbouwing moet stoppen, is echter blijvend, want mensen gaan dan naar de supermarkt of een bakker in een dorp of straat verderop. Voor sommige bakkers zou dat de doodsteek zijn.” Hij vult aan: “Maar denk ook eens aan een inbraak. Dieven zetten vaak alle deuren open. Dan kun je dus je hele voorraad weggooien. Of een mobiele opslag in een container in een piekperiode. Dat zijn zaken waar je doorgaans niet over nadenkt. Wij wel.” VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN Bakkersbelang heeft in elke regio specialisten in dienst waarmee een afspraak gemaakt kan worden om te bespreken welke verzekeringen het beste bij iemands onderneming passen. “Ondernemers die naar Bakkersbelang overstappen, besparen naast een betere dekking meestal ook nog fors op de verzekeringspremies. Een kennismakingsgesprek is sowieso altijd kosteloos en vrijblijvend”, besluit Bol. Meer informatie: Bakkersbelang Verzekeringen Tel. +31 (0)33 247 55 66 info@bakkersbelang.nl | www.bakkersbelang.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4