NBT-magazine n6-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 2 1 13 V a c u ü m k o e l i n g WEBER COOLING: ‘OPTIMALISEER UW BAKPROCES middels vacuümkoeling’ ZOALS OOK IN NBT MAGAZINE AL VAKER AANGEGEVEN, IS VACUÜM KOELING VOOR MEER EN MEER BAKKERIJEN EEN TECHNIEK WAAR NAAR GEKEKEN OF WAARIN GEÏNVESTEERD WORDT. ZOALS OOK BEKEND, HEEFT DE INTEGRATIE VAN EEN DERGELIJK SYSTEEM ZONDER UITZONDERING IMPACT OP DE WIJZE WAAROP GEBAKKEN WORDT. Verkorting van de baktijd (met veelal 20 tot 30%) is bijvoorbeeld een must, omdat het brood in de vacuümkoeler door bakt. Een hogere baktemperatuur is vaak wenselijk om de juiste korstkleuring te realiseren. Door het korter bakken en het niet te diep te koelen kan een super krokant en mals brood verkregen worden, wat veelal langer vers blijft. Tot zover het voor velen bekende verhaal. MICHEL SCHRÖDER Het in de praktijk testen is voor ieder bakker die in deze techniek wil investeren van groot belang. Weber Cooling heeft hiervoor niet alleen meerdere locaties in Nederland beschikbaar (Nieuwkuijk, Vlaardingen en Zeewolde) waar in een professionele bakomgeving getest kan worden, maar ook een nieuwe topbakker die sinds 1 november het Weber Cooling team heeft versterkt . “Michel Schröder - lid van het Nederlands Boulangerie Team en winnaar van diverse internationale wedstrijden – is de laatste tijd zo enthousiast over de mogelijkheden van vacuum koeling geworden, dat hij graag samen met ons potentiële klanten de mogelijkheden laat zien en bij nieuwe en bestaande klanten de optimalisatie van het proces en eventueel zelfs de receptuur verzorgt”, aldus Hans Juursema van Weber Cooling. TESTEN Weber Cooling biedt naast testen bij de diverse bakkerijcentra ook mogelijkheden om zelf gedurende enige tijd te testen met een kleine research vacuümkoeler of een complete machine voor bijvoorbeeld een jaar in uw eigen bakkerij uit te proberen. “Samen met onze bakkerijgrondstoffenpartners adviseren wij u ook graag op het gebied van recepturen en ingrediënten, speciaal afgestemd op vacuüm koeling”, zo besluit Hans. CONTACT OPNEMEN Voor een eerste introductie kunt u contact opnemen met Hans Juursema (06 44 738 519 – hj@webercooling.com) , partner en bakery specialist van Weber Cooling.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4