NBT nr 6-2022 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2022 19 BAKKERIJMACHINES Thomas heeft inmiddels een aantal bakkers geholpen bij het optimaal snijden van hun producten. “Onlangs mochten we naar een klant in Bretagne die problemen had om de juiste oplossing te vinden om meer broden in korte tijd te snijden. We hebben deze klant voorgesteld om het productieproces en de producten te komen bekijken en ontwikkelden daarvoor de vernieuwde VLB Speedmaster. Na een succesvolle test met deze vernieuwde machine - die uitermate geschikt is om authentiek brood met een stevige vloer en kruin goed te snijden - kocht de klant naast de VLB Speedmaster ook nog twee VLB Pano’s. Dat geeft wel aan dat er veel vertrouwen is in onze machines en manier van werken.” AMBACHTELIJK PROCES Thomas vertelt over de manier waarop hij met de ontwikkeling van de VLB Speedmaster deze specifieke klant kon helpen. “Het bezoek aan deze klant was een inspirerende ervaring. Het betreft een boerderij die is omgebouwd tot bakkerij waar ze zoveel mogelijk gebruik maken van eigen biologisch verbouwde ingrediënten. De degen worden in houten troggen gemaakt en het rijzen vindt nog plaats in rieten mandjes met jute. Na het rijsproces worden de broden met de handschieter VERNIEUWDE SPEEDMASTER VAN VLB BREADSLICERS VLB HEEFT EEN GEWELDIGE REPUTATIE OPGEBOUWD MET DE ONTWIKKELING VAN HOOGWAARDIGE BROODSNIJMACHINES. THOMAS VAN OEFFELEN KRIJGT BIJ VLB MEER EN MEER AANVRAGEN VANUIT FRANKRIJK WAAR DE KWALITEIT EN BETROUWBAARHEID VAN DE VLB MACHINES GEWAARDEERD WORDT. in de hout gestookte oven gelegd. Na het bakken van het brood wordt in dezelfde oven (zonder nogmaals op te stoken) het stuks goed en het banket gebakken. De gloeiende as die uiteindelijk overblijft wordt in een ijzerbak onder de oven bewaard zodat dit de andere dag gebruikt kan worden het nieuwe hout in de oven weer te laten ontbranden. Hier wordt nog echt ambachtelijk gewerkt en dat vraagt ook om een specifieke manier van het snijden van de producten. Ik ben blij dat wij daar met VLB aan hebben kunnen bijdragen. Na heel dit prachtige proces gezien te hebben werden we door eigenaresse Beatrice uitgenodigd om heerlijk te gaan lunchen met zoals in Frankrijk gebruikelijk een bijpassend wijntje.” Meer informatie: VLB Nederland Tel. +31 (0)16 576 75 65 www.vlb-breadslicers.eu

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4