NBT nr 6-2022 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2022 22 COVERSTORY VEENHUIZEN GROEP Op zondag 16 en maandag 17 oktober stonden de MIWE Dutch Bakery Days 2022 op de agenda van een twintigtal bakkers. Met een gezelschap van ongeveer 35 belangstellenden vertrok er een luxe bus vanuit Voorthuizen richting Duitsland. Op het programma stond, naast een bezoek aan het LBC én de productielocatie van MIWE, ook een rondleiding bij Schäfer dein Backer: een grote bakkerij met 150 filialen in en rond Frankfurt am Main. ‘VIP-EXPERIENCE’ Patrick Veenhuizen gaf op voorhand al aan wat het doel van deze Dutch Bakery Days 2022 voor hen was. “Deze reis geeft ons de gelegenheid om ideeën en ervaringen te delen, inclusief het delen van onze businessplannen en strategie voor de toekomst, als ook het versterken van onze gezamenlijke relatie, knowhow en service. In de basis willen wij, MIWE en Veenhuizen Groep, deelnemers trakteren op een geweldige ‘vipexperience’ in Duitsland.” SCHÄFER DEIN BACKER Deze ‘vip-experience’ startte met een bezoek aan Schäfer dein Backer. In het Duitse Limburg, vlakbij Frankfurt am Main werden wij getrakteerd op een heerlijke lunch, een uitleg over het bedrijf en een rondleiding door de bakkerij. Bij een dergelijke organisatie waar 1.500 mensen werken, dat in totaal 150 filialen heeft en onder meer Aldi en Lufthansa belevert en een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen heeft, verwacht je ook een grote bakkerij. Alles geautomatiseerd, veel machines en weinig mensen in de productie. Toch onderscheidt Schäfer dein Backer zich door handwerk leidend te laten blijven binnen het productieproces, maar toch het nodige te automatiseren. “Maar de bakkers zullen hier altijd het deeg met de handen aanraken, voelen en zien, zodat we zeker weten dat het van de juiste kwaliteit is”, zo wordt ons verteld tijdens de rondleiding. Natuurlijk neemt MIWE een groot aandeel voor zijn rekening binnen deze bakkerij. Er zijn een aantal Roll-in e+ ovens voor het bakken van zoetwaren, maar waar Schäfer dein Backer vooral op vertrouwt, is de expertise van MIWE op het gebied van koelen en vriezen. Dat is in ons land EERSTE EDITIE MIWE DUTCH BAKERY DAYS VAN VEENHUIZEN GROEP GROOT SUCCES EIGENLIJK ZOU AFGELOPEN MAAND BAKKERSVAK PLAATSVINDEN, MAAR DOOR OMSTANDIGHEDEN WERD ER GEKOZEN OM DE VAKBEURS TE VERPLAATSEN NAAR HET VOORJAAR VAN 2023. VOOR VEENHUIZEN GROEP EEN MOOIE AANLEIDING OM ZELF HET HEFT IN HANDEN TE NEMEN EN HAAR EIGEN MIWE DUTCH BAKERY DAYS 2022 TE ORGANISEREN. MET HET ORGANISEREN VAN DEZE DAGEN GAF VEENHUIZEN GROEP EEN AANTAL BAKKERS DE GELEGENHEID OM MEE TE REIZEN NAAR HET DUITSE ARNSTEIN, WAAR MIWE HAAR PRODUCTIELOCATIE HEEFT ÉN BESCHIKT OVER EEN HYPERMODERN EN INDRUKWEKKEND LIVE BAKING CENTRE (LBC). DIE MOGELIJKHEID GREPEN EEN GROOT AANTAL BAKKERS MET BEIDE HANDEN AAN. ZODOENDE REISDEN WIJ MET EEN GEMÊLEERD GEZELSCHAP VAN HUIDIGE, NIEUWE EN POTENTIËLE KLANTEN VAN VEENHUIZEN GROEP NAAR DUITSLAND OM ONS ONDER TE DOMPELEN IN DE WERELD VAN MIWE ÉN NOG VEEL MEER.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4