NBT nr 6-2022 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2022 25 waardoor ook het aanbod op grondstoffengebied verzorgd kan worden. Zo mag je concluderen dat de Veenhuizen Groep zich meer en meer ontpopt tot een totaalaanbieder en -ontzorger voor de (ambachtelijke) bakker. CHOCOLADE Waar mist de Veenhuizen Groep dan nog marktaandeel? Op het gebied van chocolade inderdaad. Daar komt – u voelt het al aankomen – snel verandering in, want tijdens de Dutch Bakery Days wist Menno Neutel te melden dat de Veenhuizen Groep aankomend voorjaar tijdens Bakkersvak chocolademachines onder eigen naam gaat introduceren, in samenwerking weer met Vipam. “We willen nog meer toegevoegde waarde leveren voor de hele sector”, was zijn boodschap daarbij. BELEVING VAN DE BAKKERS Hoe beleefde de aanwezige bakkers de Dutch Bakery Days en wat was voor een aantal van hen de reden om mee te gaan naar Duitsland? Een van hen was Amir Alsady van de gelijknamige bakkerij in Assen. Hij was samen met zijn vader aanwezig en was vooral nieuwsgierig naar MIWE. “We zijn pas zeven jaar geleden gestart met onze bakkerij in Nederlandse en Oosterse producten, maar we groeien hard. Daardoor zijn we op zoek naar uitbreiding en zullen we in de toekomst ook moeten investeren in nieuwe ovens. Zijn dan gasgestookte of elektrische ovens voor ons interessant? Daarover hopen we hier meer inzicht in te krijgen.” Rene en Willemijn Dijkzeul hebben recent nieuwe Roll-in e+ ovens besteld en krijgen die volgend jaar geleverd. “Wij hebben de ovens al in de praktijk zien bakken bij collegabakkers, maar dit is voor ons ook een kans om ze te zien in een omgeving waar alles perfect op elkaar afgestemd is en waar de Bäckmeister van MIWE laat zien wat er allemaal mogelijk is.” VOLGENDE DUTCH BAKERY DAYS Patrick Veenhuizen is op het einde van het programma zeer tevreden over deze eerste editie van de Dutch Bakery Days. “Wij hebben dit georganiseerd als alternatief om klanten te laten zien waartoe wij als Veenhuizen Groep allemaal in staat zijn om hen te ontzorgen. Daarbij hebben we door ons partnerschap met MIWE hier in Arnstein de ideale locatie met het LBC om klanten te inspireren. Dat in combinatie met het bezoek aan een mooie bakkerij als Schäfer dein Backer zorgt voor een mooie ervaring. Ook qua groepssamenstelling waren we heel tevreden, want je ziet een geweldige dynamiek en veel onderlinge gesprekken. Het enthousiasme over het algemeen was overweldigend om mee te maken. Op dit succes gaan we ook zeker voortborduren en de volgende editie staat al gepland. Deze zal plaatsvinden op 16 en 17 april, dus ik roep iedereen op die getriggerd is door dit verhaal om zich op te geven.” Aanmelden kan via www.veenhuizen.nl/bakerydays." Meer informatie: Veenhuizen Groep | Tel. 0342-474210 | info@veenhuizen.nl MIWE LBC Het Live Baking Center in Arnstein opende in augustus 2018 zijn deuren. Op 6.500 m² grond en met een bruikbare oppervlakte van ongeveer 1.600 m² is het MIWE live baking center een volledig uitgeruste productiebakkerij met seminar- en vergaderruimtes, een modern testlaboratorium, kantoren, opslag- en kleedruimtes en een bakstudio, waar het complete assortiment producten voor in-store bakken aanwezig is. "Meet the experts" is het motto van de demonstratiebakkerij, want daar gaat het juist om: samenwerken en ervaringen uitwisselen tussen experts.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4