NBT nr 6-2022 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2022 33 INNOVATIE Groeiende populariteit van broodproductie wereldwijd en vraag naar flexibele oplossingen in deze productie, leidden tot deze innovaties van AMF. Wij spreken met Lex van Houten, Regional Marketing Manager van AMF: “Het merk Tromp staat binnen de AMF groep voor sheeting, lamineren, opmaak, decoratie en nog veel meer specialistische oplossingen voor de bakkerij en food processing industrie. Hier is ook het nieuwe broodlijnconcept ontwikkeld, om nog meer aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.” Lex somt de grootste voordelen van het nieuwe broodlijnconcept voor ons op. “De belangrijkste ontwikkelingen die zijn vertaald in deze systemen zijn: • Hoge standaard hygiënisch design. Dit wordt steeds belangrijker om voedselveiligheid te kunnen garanderen • Enorm flexibel systeem, waardoor snelle omwisselingen naar nieuwe recepten mogelijk is • Optimale procescontrole; de lijn zorgt voor een constant proces, zodat steeds gelijkwaardige producten van de lijn komen • Makkelijk schoon te maken zonder tools, nat afneembaar en zelfs afspuitbaar • Grote variatie aan producten mogelijk, van alle basisdegen tot en met hoge hydratie degen • Ambachtelijke broden en broodsoorten komen van de lijn, alsof de mees terbakker ze gemaakt heeft met de hand, ook wel Artisan broodlijn genoemd binnen AMF • Zuurdesem, vegan, biologisch, low carb, glutenvrij en nog meer is moge lijk op deze sheeting lijnen van Tromp • Hoge hydratie degen, meer clean label, minder toevoegingen, zijn veel gevraagde toepassingen uit de markt, welke perfect over deze lijnen uitrollen • Mixen van deeg, sheeting, spreiden, hakken, opmaak, decoratie, rounden, afleggen op plaat of direct op de ovenband: het is allemaal mogelijk met één systeem, dus geen machinepark van allerlei leveranciers, maar juist één geïntegreerde oplossing, die de processen van de bakkerij kent.” HYGIËNISCH DESIGN NIEUWE BROODLIJN: DE NIEUWE STANDAARD DOOR AMF TROMP DIT NAJAAR VOND IBIE PLAATS IN LAS VEGAS EN DAT WAS VOOR VEEL PRODUCENTEN DÉ GELEGENHEID HUN INNOVATIES TE INTRODUCEREN. AMF BAKERY SYSTEMS WIST DE AANDACHT OP ZICH TE VESTIGEN MET HAAR NIEUWE BROODLIJNEN DIE UITBLINKEN DOOR EEN HYGIËNISCH DESIGN. MAAR TIJDENS IBIE HEEFT AMF BAKERY SYSTEMS SOWIESO VELE NIEUWE INNOVATIES GEÏNTRODUCEERD, WAARONDER DE NIEUWE SHEETED BROODLIJN VAN AMF TROMP, ONTWIKKELD IN NEDERLAND IN GORINCHEM. Met het AMF Innovation Centre beschikt AMF over een eigen demonstratiecentrum om klanten hun mogelijkheden te tonen. “Het team van onze zeer ervaren bakkers en voedseltechnologen van het AMF Innovation Centre, nodigt graag Nederlandse en Belgische bakkerijen uit om met ons kennis te delen en een demonstratie van de nieuwe lijn te aanschouwen. Maak een afspraak met ons Innovatie Centrum in Gorinchem, en wij delen graag onze kennis met u. We testten ook graag uw recept of product in overleg.” Neem contact op met IC@amfbakery.com voor een afspraak of bel: 0183-626252

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4