NBT nr 6-2022 Online

Rogier Vos NBT MAGAZINE NR 6 2022 42 Zo las ik deze week een interview met een van onze klanten in het blad FoodPersonality waarin hij aangeeft wat deze technologie voor zijn bedrijf betekent. De letterlijke tekst: ’Een van de wensen was een nieuwe taartlijn met ‘vacuum cooling’. Een dure techniek, maar met enorm potentieel op het gebied van energiebesparing en kwaliteitstoevoeging voor de producten die we hiermee maken. Nu wint onze klant prijzen met onze taartjes’. Dat is natuurlijk geweldig om te lezen. Want laten we eerlijk zijn, niet iedereen wil anderen laten weten welke succesfactoren bepalend zijn en waarom belangrijke, strategische beslissingen ooit zijn genomen. Een volledige integratie van Vacuum Cooling & Baking in de productie vereist namelijk wel de visie en de overtuiging dat het beter kan. Daar gaat een heel beslissingsproces aan vooraf. Wij hebben inmiddels jaren ervaring met deze bijzondere werkwijze, maar onze bakkerij technologen worden nog altijd bijna dagelijks geconfronteerd met blikken van ongeloof en aangename verassing. Bij het zien van de resultaten tijdens demonstraties of tijdens producttests die in samenwerking met klanten worden gerealiseerd blijkt namelijk dat een open benadering van de combinatie van de receptuur, baktijden- en curves èn Vacuum Cooling & Baking leidt tot optimale productverbetering. En ‘seeing is believing’. Er kan gedurende het vacuüm bakken en koelen worden gestuurd op stabiliteit, op vochtverdeling en op structuur. Nu de druk om na te denken over veranderingen van productieprocessen door maatschappelijke ontwikkelingen extra wordt opgevoerd en de termen duurzaamheid en energiebesparing nadrukkelijk aan de orde komen, is Vacuüm Cooling & Baking een extra hot topic. Door afgestemd op uw individuele situatie deze technologie te integreren kunt u namelijk substantiële besparingen realiseren op productietijd, op ruimte en op energie, maar ook een besparing op ingrediënten is mogelijk. Door de koeltijd terug te brengen naar een fractie van de conventionele situatie (tot slechts enkele minuten) wordt bovendien de voorwaarde geschapen voor een langere houdbaarheid van uw producten. De contaminatie fase wordt bij het afkoelen in feite overgeslagen. U leest er meer over in het artikel ‘Innovation is our Obligation, een gemeenschappelijke opdracht’ elders in deze uitgave. “It sounded too good to be true, but now I see it truly is”, hoorde ik een verbaasde bezoeker aan onze stand op IBIE zeggen na een productdemonstratie. Ik ben ervan overtuigd dat we ook u kunnen verbazen. Wanneer gaan we een keer samen in gesprek? EVEN VOOR DE GOEDE ORDE, DIT IS DUS GEEN POLITIEKE COLUMN. MAAR DE SLOGAN DIE DESTIJDS DOOR OBAMA IN ZIJN VERKIEZINGSSTRIJD WERD GEBRUIKT ZOU IK WEL VAN DE DAKEN WILLEN SCHREEUWEN. MET ALLE UITDAGINGEN DIE WE VANDAAG DE DAG VOOR DE KIEZEN KRIJGEN EN WAARBIJ HET BAKKERIJSEGMENT MEER DAN GEMIDDELD WORDT GECONFRONTEERD, VERDIENT VACUUM COOLING & BAKING NADRUKKELIJKER DAN OOIT SERIEUS DE AANDACHT. BESPAREN EN TEGELIJKERTIJD WERKEN AAN EEN NOG BETER PRODUCT; HET KAN DUS. DAT HOEFT U NIET PERSÉ VAN MIJ AAN TE NEMEN, HET LIEFST LAAT IK HET ONZE KLANTEN VERTELLEN. BESPAREND, DUURZAMER EN MET KWALITEITSVERBETERING? YES WE CAN! ROGIER VOS IS PRODUCT GROUP MANAGER VACUUM COOLING & BAKING BIJ VERHOEVEN BAKERY EQUIPMENT FAMILY COLUMN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4