VOORUITBLIK Tijdens de beurs kunnen bezoekers kennismaken met een breed aanbod aan producten, diensten en innovaties. De stands van exposanten vormen een bron van inspiratie voor alle bezoekers, maar de beleving gaat verder: speciale smaak- en kennispleinen bieden volop gelegenheid om direct met producten en technieken aan de slag te gaan in workshops en demonstraties. Op het Veganplein leren bakkers hoe zij plantaardige alternatieven kunnen inzetten in hun recepten – een thema dat steeds belangrijker wordt in de bakkerijwereld. Het gezellige Marktplein biedt een laagdrempelige plek waar exposanten hun producten laten proeven en waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Programma vol demonstraties en vakwedstrijden Op het gebied van vakwedstrijden en demonstraties wordt Bakkersvak & IJs-Vak gedragen door enkele van de bekendste en meest inspirerende vakmensen uit Nederland. Het Dutch Pastry Team, dat patisserie als ambacht naar een hoger niveau tilt, is dit jaar weer aanwezig. Dit team van patissiers verzorgt op zondag 9 maart demonstraties waarin vakmanschap centraal staat. BAKKERSVAK & IJS-VAK 2025: DÉ VAKBEURS VOOR INSPIRATIE EN INNOVATIE IN HET AMBACHT Op 9, 10 en 11 maart 2025 komen vakgenoten uit de Nederlandse bakkerij- en ijsbranche samen in de Evenementenhal Gorinchem voor Bakkersvak & IJs-Vak. Dit jaarlijkse evenement is al jaren hét moment voor bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen voor het vak. De Dutch Pastry Award vindt plaats op maandag 10 maart en daagt patissiers uit om rondom het thema ‘Vintage’ een indrukwekkend showstuk en bijpassende taarten te creëren. Deze jaarlijkse wedstrijd biedt deelnemers de kans om hun vakmanschap te tonen en zich te meten met anderen uit het vakgebied. Dinsdag 11 maart staat in het teken van de strijd om de Beste Bonbon van Nederland. Deelnemers werken met de speciaal ontworpen Tourage-bonbonmal en strijden om de felbegeerde titel. IJsbereiders en patissiers in de spotlight Naast patisserie staat ook de kunst van het ijs maken in de schijnwerpers. De Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) organiseert dit jaar de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie, waarin respectievelijk het beste karamel-ijs en de mooiste ijscreatie worden beloond. De laatste dag van de beurs is gewijd aan het studentenprogramma van het IJscentrum, waar aankomende vakmensen laten zien wat ze in huis hebben. Het is een uitgelezen kans voor bezoekers om te zien hoe de nieuwe generatie ijsbereiders het ambacht beheerst. Inschrijven vanaf 6 januari Bezoekers kunnen zich vanaf 6 januari gratis registreren met een code van een partner. Laat je inspireren door vakgenoten, ontdek de nieuwste producten en technieken en ervaar zelf waarom Bakkersvak & IJs-Vak een onmisbare bron van inspiratie en innovatie is in de bakkerij- en ijsbranche. Meer informatie: www.bakkersvak.nl NBT MAGAZINE NR 6 2024 19
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4