NBT magazine nr 6-2024 Online

Herald Vugs (Baktechnisch adviseur) legt uit: “Wij voorzien met Technical Service Group (TSG) vanuit Sonneveld in begeleiding van het hele proces, van A tot Z. Wij stellen hierbij de klant en diens wensen voorop. Klanten zijn soms in het begin terughoudend. Ze denken: ‘Als ik overstap op automatisch doseren, moet het hele proces veranderen.’ Dat moet niet de bedoeling zijn, vinden wij. Met mijn collega-baktechnische adviseurs lopen we alles samen met de bakkers na. Hoe verloopt de kneding, hoeveel water gebruik je, klopt de receptuur, ovenprogramma’s nakijken. Uiteraard beoordelen we gezamenlijk het eindproduct. Vanuit daar gaan we schakelen en finetunen we het proces. Net zolang tot iedereen tevreden is.” Voordelen qua efficiëntie en kostenbesparing Door het automatische doseersysteem wordt niet alleen de kans op fouten aanzienlijk verminderd, maar wordt ook een consistente hoge kwaliteit van de eindproducten gewaarborgd. Zo worden de risico’s op faalkosten, afkeur en klachten van consumenten voorkomen. Het proces werkt bovendien schoner en efficiënter. Bovendien hoef je minder personeel in te zetten voor de productie, aangezien het werk minder arbeidsintensief is. De lage dosering van slechts 2% draagt verder bij aan de efficiëntie. Dit alles maakt Sonlution een waardevolle toevoeging voor elke bakkerij die streeft naar optimalisatie en kostenreductie in een competitieve markt. Verhoef besluit: “Dankzij de unieke samenstelling bieden de Sonlution-producten bakkerijen de mogelijkheid om constant hoge kwaliteit te leveren, met behoud van gebruiksgemak en flexibiliteit, terwijl de efficiëntie en kostenbesparingen worden verbeterd. Door te kiezen voor Sonlution, kies je voor een product waarmee je je kan onderscheiden in een competitieve markt en klaar bent voor de uitdagingen van morgen.” Meer informatie: Sonneveld Tel. +31 (0)78 644 25 25 | info@sonnveld.com www.sonneveld.com Etienne Verhoef NBT MAGAZINE NR 6 2024 27

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4