INHOUD P. 22 COVERSTORY RBK GROUP In de voedingsindustrie is hygiëne niet alleen een vereiste, maar de basis voor een efficiënte en veilige productiefaciliteit. Rinke Kortenbach, senior consultant, en Hans van den Hoorn, architect bij de RBK Group – specialist in hygiënisch ontwerp – benadrukken dat een succesvolle productieomgeving pas echt tot stand komt wanneer kennis op het gebied van hygiëne, ontwerp, techniek en logistiek samenkomt. P. 16 BAKKERIJ NOLLEN Bakkerij Nollen, met 21 winkels in Overijssel en de Achterhoek en de centrale bakkerij in Hengevelde, heeft een vernieuwend initiatief gelanceerd om voedselverspilling tegen te gaan: het WhatsApp-platform ‘Laatste Rondje’. P. 11 ROYAL KAAK Rondom de productie met ovens in een productielijn kan veel besparing worden gerealiseerd en met de introductie van een hybride systeem voor de thermische olie- en cyclotherm ovens van Royal Kaak is dat geen toekomstmuziek meer. P. 8 INCUBAKER EN HET BANKETHUIS Het Bankethuis in Est heeft onlangs een complete herpositionering doorgevoerd. Waar voorheen nog veel dagvers banket geproduceerd werd, ligt tegenwoordig de focus op halffabricaten voor bakkerijen. Dat vraagt om een nieuwe bedrijfsstrategie waarin Het Bankethuis ondersteund is door Eva Jansen van Incubaker. 22 16 8 11 4 NBT MAGAZINE NR 6 2024
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4