NIEUWS INTRODUCTIEPROGRAMMA INDUSTRIËLE BAKKERIJ NU OOK IN HET ENGELS Het Introductieprogramma is een interactief, online programma waarin nieuwe medewerkers kennismaken met het werk in de ambachtelijke of industriële bakkerij, en met belangrijke onderwerpen als veiligheid en hygiëne. Het programma is beschikbaar via Bakbekwaam; medewerkers kunnen er op een laptop, desktop, tablet of smartphone mee aan de slag. Interactief en duidelijk “In de industriële bakkerij werken relatief vaak medewerkers die nog geen of weinig Nederlands spreken. Daarom was er behoefte aan een Engelstalige variant van het Introductieprogramma”, zegt Carla Zwierstra, directeur van de Stichting Bakkracht. “Deelnemen is eenvoudig: de leidinggevende stuurt de link van het programma naar de nieuwe medewerker. Die kiest na het aanmaken van een account voor de Engelse versie en kan vervolgens direct aan de slag met de introductie.” Ook de Engelstalige versie van het Introductieprogramma voor de industriële bakkerij werkt met duidelijke instructievideo’s, interactieve afbeeldingen, praktische tips en quizvragen waarmee medewerkers zichzelf kunnen testen. Het programma besteedt veel aandacht aan veilig werken en hygiëne, omdat Internationale bakkerijmedewerkers in de industriële bakkerij kunnen voortaan ook goed voorbereid van start op hun nieuwe werkplek. Het Introductieprogramma voor de industriële bakkerij is vanaf nu namelijk beschikbaar in het Engels. HAPBV: SPECIALIST IN HYGIËNISCHE BEDRIJFSRUIMTES HAPbv, gespecialiseerd in de afwerking van wanden, plafonds, kozijnen, deuren, vloeren en plinten, richt zich voornamelijk op ruimtes waar strenge hygiëne-eisen gelden, zoals HACCP. Voor renovatie, nieuwbouw of onderhoud bent u bij HAPbv aan het juiste adres. Van bakkerij op de hoek tot industriële bakkerij, maar ook overige foodindustrie, horeca, huisvesting- en zorginstellingen kunnen wij van een passende afwerking voorzien. Met de juiste materialen creëert HAPbv een langdurig kwalitatieve bedrijfsruimte, perfect aansluitend bij uw wensen. Met Glasbord® gebruiken wij het A-merk op het gebied van polyester wanden en plafondplaten. De met glasvezel versterkte polyester platen worden toegepast in ruimtes waar HACCP richtlijnen gelden. Glasbord® platen zijn voorzien van een unieke extra beschermlaag; Surfaseal®. Deze beschermlaag is wereldwijd gepatenteerd en maakt hét grote verschil met andere polyester platen. Kenmerken: Glasbord® • Hygiënisch • Onderhoudsarm • Slagvast • Krasvast • Roestvrij Keurmerken Glasbord® • HACCP • USDA/FSIS • ASTM • FM Approved* • GreenGuard Gold De oplossingen van HAPbv voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne, zodat u kunt voldoen aan de geldende voorschriften. Meer informatie: HAPbv - Hygiënische Afbouw Projecten BV www.hapbv.nl | Tel. +31 (0) 314 39 18 14 | info@hapbv.nl nieuwe medewerkers in de industrie niet altijd ervaring hebben opgedaan in de bakkerij of de voedingssector. “Nieuwe medewerkers gaan, nadat ze het programma hebben doorlopen, sneller en beter geïnformeerd aan de slag”, zegt Carla Zwierstra. “Dat komt de veiligheid op de werkvloer ten goede. Zo helpt het programma de bakkerijsector om een aantrekkelijke werkgever te zijn en medewerkers te werven en te behouden. Het levert bovendien een bijdrage aan goed werkgeverschap en het imago van de sector.” 6 NBT MAGAZINE NR 6 2024
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4