Pakkracht nr6-2020 Online

P a k k r a c h t n r 6 2 0 2 0 32 W e e g - e n v u l s y s t e m e n Micarna werd door supermarktketen Migros gevraagd om een nieuw product - vers gekookte spekjes, reepjes ham en kip voor in salades - te leveren, met een uitdagende deadline. Om het product een langere houdbaarheid te geven, wordt het product verpakt in steriele omstandigheden in een cleanroom in de productiefaciliteit van Micarna in Bazenheid, Zwitserland. Cleanrooms worden over het algemeen zo klein mogelijk gemaakt om de onderhoudskosten, vloeroppervlakte en het risico op besmetting tot een minimum te beperken. Het nieuwe verpakkingssysteem moest dus passen in een ruimte van slechts 10,5m bij 2,2m met een lage plafondhoogte van slechts 2,8m. Het vulproces voor het nieuwe verpakkingssysteem was een bijzonder grote uitdaging, zo verklaart Micarna's technisch projectmanager Patrick Nyffenegger: “De laagte van de ruimte was een probleem, omdat hierdoor het gebruik van OP MAAT GEMAAKT weeg- en vulsysteem VOOR GESNEDEN VLEES MAAKT INDRUK MET HOGE PRESTATIES IN KLEINE RUIMTE EEN GEAVANCEERDE, GEAUTOMATISEERDE VERPAKKINGSLIJN VOOR IN BLOKJES GESNEDEN, PLAKKERIG VLEES, MET TWEE 12-KOPS ISHIDA FRESH FOOD WEIGHERS DIE SAMEN ALS VIER AFZONDERLIJKE MACHINES WERKEN, VOLDOET AAN DE BELANGRIJKSTE UITDAGING BIJ HET ZWITSERSE VLEESVERWERKINGSBEDRIJF MICARNA: WERKEN BINNEN DE BEPERKTE BESCHIKBARE RUIMTE.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4