Slagersvak Nr1-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 1 2 0 2 1 27 KWALITEITSSLAG MAKEN Eén ander groot voordeel van de Sausage-Linker is de kwaliteitsslag die een slager kan maken. “Kwaliteit, grootte en gewicht blijven constant”, verzekert Lemmerling. De Goeij geeft aan: “Bij de vorige machine hadden we nog wel eens, dat er wat lucht bij het product kwam, waardoor de grillworst soms krom trok of open barstte. Alles behoudt nu zijn vorm. De eerste tests overtuigden ons direct. We kunnen 99 programma’s voorprogrammeren. Dat is voor de meeste slagers ruim voldoende. Wij maken er 25 tot 30 producten mee, dus dat geeft nog wel ruimte. Het grootste voordeel is dat iedereen, ook leerling-slagers, ermee kunnen werken. Bij handmatige machines moet je vaak het gevoel hebben. Nu gaat alles automatisch. Je kunt het vergelijken met rijden in een handgeschakelde auto of in een auto met automaat.” De Goeij vertelt erg tevreden te zijn over de samenwerking met Vemag. “Deze machine neemt een heleboel stress weg en kan de capaciteit nog wel drie keer aan als moet. Alles wat op maandag gemaakt moet worden, staat op vrijdag al klaar. Het vlees en de kruiden zijn afgewogen, dus het vlees kan direct verwerkt worden tot deeg en hoeft met de machine eigenlijk alleen nog in de darmen te worden gestopt”, verduidelijkt de 57-jarige slager. “Behalve over de machine ben ik ook dik tevreden over de aftersales. Als er iets is, wordt het meteen opgelost. Een pijpje inkorten of een ring regelen, is een kwestie van een telefoontje.” Lemmerling zegt tot slot: “Om de machine te integreren met de clipper, had Hans een andere kabel nodig. Daarom hebben we bij de oplevering meteen de juiste clipperkabel meegeleverd en aangesloten. Onze insteek is, dat de klant meteen na de oplevering lekker met de machine kan draaien en er een lange tijd naar volle tevredenheid mee werkt.” Meer informatie: Vemag Nederland | Tel. +31 (0)412-640858, lemmerling@vemag.nl | www.vemag.nl | www.Sausage-Linker.com doorloop naar het pompgedeelte zorgen, zijn doorgevoerd in de kleinere machines van Vemag. Wat de Sausage-Linker verder uniek maakt, is dat ook deeg met een temperatuur van rond het vriespunt probleemloos verwerkt kan worden en dat de deegstructuur niet aangetast wordt”, vertelt Lemmerling. “Dankzij het afdraaimechanisme met bijgeleverde darmhouder kan ieder type darm gebruikt worden om automatisch worstjes te maken. Er is een grote diversiteit aan diameters en diktes die standaard aangeboden worden.” ‘FEESTJE OM MEE TE WERKEN’ “Ik had een machine staan die aan vervanging toe was. Mede vanwege het lage plafond in onze worstenmakerij, wilde ik een vacuümvuller hebben die zonder kieper te beladen was”, legt De Goeij uit. “Alles wat ik in mijn assortiment heb, verwerk ik op de Sausage- Linker. Van leverworst en bockworst tot hamburgers, cervelaat en ossenworst. Ik verwerk per week zo’n 600 tot 700 kilogram vlees op deze machine, die geen rem kent qua bepaalde vleessoorten. Dankzij deze machine kan ik alles gemakkelijk portioneren en stuks-producten maken. We hebben een flinke automatiseringsslag gemaakt. We vullen ermee af en de clipper is eraan gekoppeld. Zodoende hoeven we niet meer handmatig de darmen af te binden. Het werkgemak en werkplezier zijn er flink op vooruit gegaan. Het is een feestje om mee te werken en het grote voordeel is dat iedereen ermee kan werken. Als de nood aan de man is, kun je de worstmakerij zelfs alleen draaien. Twee uurtjes extra doorbikkelen en het werk is klaar.” Omdat alle programma’s voorgeprogrammeerd zijn, is het werk niet alleen gemakkelijker geworden, maar heeft De Goeij ook een efficiencyslag gemaakt. “We werken met de vlugklaar, vanuit het varkensvlees door naar rundvlees. Na de runderbraadworst ga je simpel door naar de ossenworst. En als de ossenworst klaar is, ga je door met bijvoorbeeld boterhammenworst, de rookworst en weer door naar de grillworst, zodat je de machine tussendoor niet schoon hoeft te maken en dat scheelt je minuten per schoonmaakbeurt. De verloren momenten zijn er dankzij de Sausage-Linker tussenuit gehaald. Ook de reiniging is heel gemakkelijk, want de machine heeft veel minder onderdelen dan mijn vorige machine. Ook zit er een onderhoudsprogramma ingebouwd, waardoor de machine zelf aangeeft wanneer er welk onderhoud gedaan moet worden”, weet De Goeij. Lemmerling vult aan: “Iedereen heeft zijn eigen praktijk. De machine beschikt over verschillende standaardprogramma’s, maar slagers kunnen hun eigen voorkeuren in de machine zetten, zodat het werkgemak wordt vergroot en de machine uiteindelijk de eigenheid krijgt die bij een bedrijf past. Ten opzichte van handmatig werken, win je met deze vacuümvuller al snel een paar uur arbeid per dag.” “WE HEBBEN DANKZIJ DE VACUÜMVULLER VAN VEMAG EEN FLINKE AUTOMATISERINGSSLAG GEMAAKT. HET WERKGEMAK EN WERKPLEZIER ZIJN ER FLINK OP VOORUIT GEGAAN” De Sausage-Linker in de worstmakerij van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4