Slagersvak nr 1 2023

SLAGERSVAK NR 1 2023 11 bij de slager gedaan. Dat is immers de plek waar de consument continu terugkeert voor zijn of haar vlees. Juist dan is de bereidheid om een heerlijke rub, saus of marinade erbij te kopen erg groot. Slagerijen en barbecuespeciaalzaken die eenmaal de stap hebben genomen, zien een enorm groei qua toonbankverkoop.” ECHTE SMAAKVERSTERKERS “Voor alle drie de merken geldt dat het echte smaakversterkers zijn”, verklaart Oscar het succes. “Alle merken hebben mooie toonbankdoosjes en displays in verschillende groottes die uitnodigend werken voor consumenten die ook graag een beroep doen op de slager voor originele kruiden om zijn vlees een authentiekere, sterkere en lekkerdere smaak te geven. The Bastard heeft bovendien een hele mooie try-out box, met daarin vijf verschillende smaken. Voor alle merken geldt dat we ook grote potten voor grootgebruikers hebben, bijvoorbeeld voor de slagers die ook veel barbecues doen bij verenigingen en op feesten. Maar de sachets zijn ideaal: ze zijn goedkoper en handiger voor de consument en tegelijkertijd verzekeren de sachets een langere houdbaarheid.” “We merken bij veel slagerijen nog een zekere mate van twijfel, maar de individuele jongens waar het goed gaat, zijn de slagers die één van onze merken volledig omarmd hebben en in sommige gevallen zelfs alle drie. De sachets en toonbankverpakkingen van Weber, The Bastard en Smokey Goodness werken ondersteunend aan de verkoop. Een sachet meegeven is goedkoper dan korting geven op het vlees. En als ze het lekker vinden, en dat vinden ze”, lacht Oscar, “dan komen ze er ook voor terug. De rubs, sauzen en marinades van alle drie de merken zijn exclusief, onderscheidend én lekker.” Bickery biedt ‘een 360 graden-verhaal’. “De luxe houten displays zijn eyecatchers en kunnen per merk of met alle merken ingericht worden. Wij nemen de kosten voor deze displays volledig voor onze rekening, mits een slager een samenwerking voor drie jaar aangaat met ons. En waarom zou hij of zij dat niet doen? De slager kan door de rubs, sauzen en marinades zichzelf helemaal onderscheiden als barbecuespecialist. De producten laten zich ook steeds gemakkelijker het hele jaar door verkopen, want de winterbarbecue is ook een groeiend fenomeen in ons land. Bovendien gaat het barbecueën in Nederland naar een steeds hoger niveau.” THE BASTARD EN SMOKEY GOODNESS Waar Weber wat minder introductie behoeft, zet Oscar graag nog even de mogelijkheden van The Bastard en Smokey Goodness uiteen. “The Bastard heeft een rebranding ondergaan waardoor het assortiment nog toegankelijker is geworden voor slagers. Hun rubs zijn bijvoorbeeld ontwikkeld door grillmasters die precies weten wat er nodig is om de smaken van het vlees, vis, kip en veganproducten op de barbecue te versterken”, vervolgt hij. “Voor Smokey Goodness (met Jord Althuizen) geldt dat we aan het kijken zijn hoe we de verpakkingen zo kunnen vormgeven dat de drempel wordt weggenomen voor de slager om dit merk te gaan voeren. Jord is op het gebied van de barbecue een soort van oppergod. Hij heeft zichzelf al bewezen. Het merk positioneert zich door een wat meer Amerikaanse sfeer en gedachte. Smokey Goodness kent een zekere volume en prijsstelling die aansluit bij wat de consument die veel barbecuet graag wil uitgeven aan zijn rubs en marinades. We zijn nu bezig met de doorontwikkeling van het merk. De crunchyness moet er wat af, waardoor het nog wat aaibaarder wordt. De ondertiteling geschiedt door Jord. Uiteraard gaan we hem inzetten om de markt te benaderen door aanwezig te zijn op events of door bepaalde evenementen of vakwedstrijden te gaan sponsoren.” UNIEKE POSITIE INNEMEN Oscar geeft tot slot aan dat er mooie kansen liggen voor slagerijen, omdat barbecueën in Nederland steeds culinairder wordt. “Het is bijna een kunst geworden. Het was altijd al een moment van ontspanning, met vrienden en familie onder elkaar. Maar het is ook een nieuwe manier van koken geworden. Zeker mensen die vaker barbecueën, experimenteren steeds meer. Niet alleen qua vlees of vis, maar juist ook door het gebruik van kruiden waarmee je het vlees een hele andere dimensie kunt geven. Waarom zou je de doelgroep die wel bij jou komt voor het vlees niet volledig ontzorgen met verrassende smaken rubs, kruiden, marinades en sauzen? Slagers missen soms het besef dat ze een unieke positie innemen richting de consument. Zeker qua aandacht en advies. Je moet kiezen wat bij je past. Daarom hebben we ook drie merken. Er is altijd een merk dat aansluit bij de doelgroep in jouw winkel.” Meer informatie: Bickery Food Group Tel. +31 (0)35-656 0244 | bbq@bickery.nl | www.bickerybbq.com ‘Halfgod’ Jord Althuizen is hét gezicht achter Smokey Goodness De producten van Smokey Goodness.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4