Slagersvak nr 1 2023

SCHNITZEL MET HOLLANDAISE MOSTERDSAUS, CRANBERRIES EN GEBAKKEN AARDAPPELEN Ingrediëntenvoor 4 personen 75 g gedroogde cranberries 250 ml Knorr Garde d’Or Hollandaise Saus 1 el grove mosterd 1 el verse bieslook 1 st kleine ui 400 g aardappelplakjes (voorgegaard) vloeibare boter 600 g bospeen 4 st schnitzel olie zout & peper Bereiding Saus: Voeg de gedroogde cranberries toe aan een steelpan met een beetje water. Verwarm het water met de cranberries zodat deze zachter worden. Voeg dan de Knorr Garde d’Or Hollandaise Saus, mosterd en fijngesneden bieslook toe. Zet de steelpan op laag vuur om de saus warm te houden. Aardappels: Snijd een kleine ui fijn. Bak de aardappelplakjes in vloeibare boter goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de fijngesneden ui toe. Wortel: Schil de wortels en snijd in kleine stukken. Kook deze daarna beetgaar. Schnitzel: Bak de schnitzels in een koekenpan met olie mooi krokant. Serveren: Verdeel de groenten en een paar gebakken aardappelplakjes over een mooi bord. Leg daar bovenop de schnitzel overgoten met de Hollandaise mosterdsaus. Serveer met de rest van de gebakken aardappelplakjes en saus. (1 portie = 475 gram) Voedingswaarde per portie: Calorieen 1023.01g, Vet 67.7g, Koolhydraten 62.3g, Eiwit 35.2g

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4