Slagersvak nr1-2024 Online

SLAGERSVAK NR 1 2024 26 De beurs was bijzonder relevant voor slagers, die te maken hebben met een personeelstekort. Hierdoor zijn er steeds meer aanbieders van halffabricaten, waardoor slagers minder handelingen hoeven te verrichten voordat ze het product kunnen verkopen. Deze trend was duidelijk zichtbaar op de beurs.” Als missie heeft Horecava om de groei en bloei van de horecabranche – en andere gerelateerde sectoren, zoals de slagersbranche – te bevorderen te midden van snelle veranderingen. “De RAI was volledig benut, met hallen NABESCHOUWING HORECAVA Horecava was dit jaar een groot succes”, zo laat Mineke Vrijenhoek van de organisatie weten. “Vooral het TrendLAB trok de aandacht en presteerde uitstekend. Het bood een waardevolle blik op de toekomst van de foodbranche. Een opvallende ontwikkeling is bijvoorbeeld het concept van ‘grab en go’, waarbij een apparaat beschikbaar is om maaltijden uit te halen wanneer de slagerij gesloten is. Tegenwoordig fungeert een slager bijna als een cateraar. De organisatie van Horecava 2024, die plaatsvond van 8 tot en met 11 januari in RAI Amsterdam, is zeer te spreken over het verloop van de jaarlijkse vakbeurs. Het evenement voor onder anderen professionals uit de slagersbranche stond vooral in het teken van professionalisering. Met stijgende prijzen, personeelstekorten, toenemende concurrentie en de steeds veranderende verwachtingen van klanten is een professionele aanpak essentieel voor ondernemingen. Hoewel ambacht en gastvrijheid voorop blijven staan, krijgen zaken als schaalvergroting en automatisering steeds meer aandacht. Horecava bood uitgebreide inzichten en oplossingen op deze gebieden. OP HORECAVA 2024 WERD DUIDELIJK HOE SNEL VERANDERING KAN GAAN TEGENWOORDIG FUNGEERT EEN SLAGER BIJNA ALS EEN CATERAAR

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4