Slagersvak nr1-2024 Online

SLAGERSVAK NR 1 2024 35 Dromen van charcuteriefabriek Op het moment dat Herlinde die woorden heeft uitgesproken, komt zoon Charles binnen. Tussen alle drukte door heeft hij kort de tijd om te vertellen wat deze stap voor hem betekent. “Van kleins af aan, en met name tijdens mijn laatste jaar van mijn studie, droomde ik ervan om een charcuteriefabriek te hebben en met grote machines te werken”, vertelt de 21-jarige Charles terwijl zijn moeder ernaast vol trots glimlacht. “Na twee jaar ervaring op te hebben gedaan in de charcuteriesector, kwam deze kans op mijn pad en het was perfect, vooral omdat we Glorius hebben, waarmee we het verhaal kunnen voortzetten. We verwerken alles van het varken, met de nadruk op gekookte producten als gekookte hespen, kookworsten, smeerworst, casselerrib en baconsoorten, speksoorten en maar liefst achttien verschillende hammen. Vooral de hammen vormen een belangrijk onderdeel van ons assortiment. In totaal maken we 48 verschillende producten. Als het aan het varken hangt, verwerken wij het. In mijn rol ben BELANGRIJK OM TE BENADRUKKEN IS DAT ALLES VAN GLORIUS-LAEREMANS NU WORDT GEMAAKT MET HET VLEES VAN GLORIUSVARKENS, WAARMEE WE DE KWALITEIT EN CONSISTENTIE WAARBORGEN ik verantwoordelijk voor de productie, sales en het beheer van bestellingen. Voor toekomstige groei streven we ernaar om nog een extra productiemedewerker aan ons team toe te voegen. Belangrijk om te benadrukken is dat alles van Glorius-Laeremans nu wordt gemaakt met het vlees van Glorius-varkens, waarmee we de kwaliteit en consistentie kunnen waarborgen.” Kippenvel De plicht roept. Charles gaat weer aan het werk. Zijn moeder vult aan: “Charles ontplooide al op jonge leeftijd zijn ondernemerschap, schoolde zich tot zijn 19e als slager, maar ontdekte al snel dat zijn passie elders lag: het oprichten van een charcuteriefabriek. Op 17-jarige leeftijd ontwikkelde hij gedegen plannen, die bij het lezen ervan zelfs mij, als zijn moeder, kippenvel bezorgden vanwege de volwassenheid van zijn ondernemingsvisie. Nu, op 21-jarige leeftijd, is hij al een ondernemer met een duidelijke specialisatie. Hoewel wij hem altijd meenamen naar beurzen, hebben we hem nooit gedwongen het vak in te gaan. Zijn ware droom is nu werkelijkheid geworden. Daarnaast hebben we nog twee ambitieuze kinderen. De oudste zoon heeft een eigen bedrijf als koeltechnieker onder de naam Klimago, ook hij is in de slagerswereld goed thuis. De jongste dochter studeert nog, maar sluit zich overal aan waar nodig, zowel bij het varkensbedrijf als in de verkoop en in de productie.” Ondanks alle veranderingen, is Herlinde snel gewend geraakt aan de nieuwigheden. Ze geeft aan dat het ook voor haar een leerzame periode is en dat ze met een goed gevoel naar de toekomst kijkt. “Het is een fijne plek met David nog aan boord en geweldige medewerkers, wat het een aangename overgang maakt. Deze ervaring leert me om dingen meer los te laten, wat voor een controlfreak als ik best lastig is”, zegt ze lachend. “Maar ik merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg in dingen uit handen geven. De afgelopen twee jaar heb ik geleidelijk taken gedelegeerd, wat heeft bijgedragen aan mijn gemoedsrust. Het feit dat Charles het ook goed doet, geeft me het vertrouwen dat we nog vele jaren samen succesvol kunnen zijn. Ik zie een toekomst waarin we goed blijven communiceren en blijven streven naar optimalisatie.” Meer informatie: Vleeswaren Glorius-Laeremans Tel. +32 (0)59 27 70 96 | info@glorius-laeremans.be www.laeremans.be | Standnummer Tavola: 269 De productieruimte van Vleeswaren Glorius-Laeremans

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4