SLAGERSVAK NR 1 2025 23 Bickery Food Group is volgens commercieel directeur Oscar Sjoerds ‘de smaakmaker voor de barbecue’. “Niet qua vers, maar wel op het gebied van sauzen, rubs en kruiden”, weet hij. Smokey Goodness past zodoende uitstekend bij het merkenassortiment van de leverancier uit ’s-Gravenland. “Jord wordt gezien als een soort van oppergod op het gebied van barbecueën. Het merk Smokey Goodness positioneert zich door een wat meer Amerikaanse sfeer en gedachte. De afgelopen jaren hebben we het merk doorontwikkeld en de drempel weggenomen voor slagers om dit merk te gaan voeren. Smokey Goodness heeft alle rubs, sauzen, kruiden, maar ook rookhout, snippers en houtskool om mee te verkopen aan de consument. En ook nog eens met een mooie marge voor slagers.” Uitgebreid assortiment Smokey Goodness heeft verschillende rubs, kruiden en sauzen. “Zowel voor de consument die anders durft te barbecueën als voor de Nederlander die nog steeds vooral lekker wil grillen. Denk aan onze nieuwe Grill Blends, twee rubs met minder suikers die ook bij hogere temperaturen zijn te gebruiken. En we hebben een aantal sauzen ontwikkeld afgestemd op het type vlees: varken, wild, rund of gevogelte. De afgelopen jaren zijn onze rubs, kruiden en sauzen doorontwikkeld tot een ruim opgezet totaalassortiment, waarmee je altijd voldoende te kiezen hebt, ongeacht je smaak- of bereidingsvoorkeur.” Jord geeft aan dat hij bekend is met de uitdagingen van de slagersbranche. “Het wordt steeds lastiger om personeel te vinden. Tijd is dus kostbaar. Als Smokey Goodness willen wij een inspiratieleverancier zijn, met een online platform en digitale workshops om slagers te enthousiasmeren om andere keuzes te maken in hun vleesaanbod en aanvullende producten.” Een belangrijk advies dat hij slagerijen wil meegeven, is dat zij – ondanks al hun drukke werkzaamheden – een vinger aan de pols houden door de juiste sociale kanalen te volgen en zo inspiratie op te doen voor de eigen winkel of cateringactiviteiten. “Ieder jaar is er wel een product dat hip en happening is. Een paar jaar geleden was de kippendijencake heel populair. Daarna volgden de Picanha, grillworst en brisket. Weet waarnaar de consument op zoek is en bedenk hoe je aan die vraagt kunt voldoen!” Hij besluit: “Een sparerib is per definitie een ideaal product om in uit te blinken. De supermarkt heeft namelijk geen verse spareribs, omdat de THT te kort is. Die biedt alleen gemarineerde of voorgegaarde ribs, maar als slager kun jij een mooi assortiment ribs aanbieden; dikbevleesd en ongemarineerd. Dus als een gezin vraagt om vier ribs, dan kun jij nog één bus kruiden en één of twee sauzen extra verkopen. Waardoor je 25 euro meer op de kassa kunt aanslaan. Nederlanders kiezen altijd voor gemak, dus als jij dan in het weekend een mooi pakket hebt met vier ribs, kruiden en sauzen, bied je iets wat de supermarkt per definitie niet kan bieden. Dat vraagt soms lef, maar slagers die dit al doen en zich zo opwerpen als een échte BBQ-specialist, zijn hierdoor al jaren succesvol.” Meer informatie: Bickery Food Group Tel. +31 (0)35-656 0244 | bbq@bickery.nl www.bickerybbq.com | www.smokeygoodness.nl
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4