Slagersvak nr1-2025 Online

SLAGERSVAK NR 1 2025 27 Op de muur prijkt een grote foto van de drie generaties die in de slagerij meewerken. “We willen laten zien dat we een echt familiebedrijf zijn. Dat is onze kracht en dat voelen onze klanten ook. Climate32 dacht hierin goed mee en kwam met het idee voor een grote wandfoto van alle drie de generaties. En we hebben zelfs een oude foto van mijn ouders in hún eerste winkel.” Op 1 mei 2024 ging de verbouwing van start en zes maanden later, op 1 november 2024, was de vernieuwde slagerij klaar. Op 13 november volgde een grootse heropening met een feestelijke open dag, waar klanten werden getrakteerd op broodjes met hamburgers en worst van de barbecue. “De enorme belangstelling van onze klanten voor onze slagerij vinden wij fantastisch.” Maatwerk en samenwerking Slagerij van de Weg kende Climate32 al goed. Het bedrijf uit Nunspeet had eerder hun andere winkels ingericht. “In het oude winkeltje stond een van hun eerste toonbanken. De samenwerking is altijd zo goed geweest dat we niet lang hoefden te denken wie we voor deze klus zouden vragen”, vertelt Hendrik. Ze hebben een volledig maatwerkplan gemaakt voor de winkel in Oosterwolde. “Ze namen echt veel uit handen, stuurden de aannemer aan en begeleidden het hele project. Ze maakten een ontwerp en legden de plannen voor, deze lieten we in de kantine liggen zodat ons personeel ook kon meedenken over de beste indeling.” De nieuwe winkel is ruimtelijk en functioneel ingericht. Een belangrijk onderdeel van de verbouwing was de komst van een groot zelfbedieningskoelmeubel. “Veel slagers hebben al voorverpakte maaltijden en zelfbedieningsmeubels, maar hier in het dorpje hadden we dat nog niet en dat gaat inmiddels super. Ook de vleeswaren hebben we nu een deel voorverpakt en voorgesneden, dat was voorheen ondenkbaar in ons kleine dorpje”, lacht Hendrik. “Het zelfbedieningsmeubel heeft een prominente plek gekregen en is een prachtige blikvanger in de winkel geworden.” De winkel heeft een warme uitstraling gekregen met eikenhout en donkere kleuren. Onze wensen zijn goed meegenomen, maar ze kwamen ook met andere leuke ideeën. We wilden het meteen goed doen, zodat het helemaal af is en naar behoren.” Naast de gehele winkelinrichting heeft Climate32 ook de koeltechniek en klimaatbeheersing, inclusief een alarmsysteem op de koelingen geplaatst dat gekoppeld is aan een meldingssysteem. “Als ergens de temperatuur te hoog wordt, krijgen we meteen een melding. Ze kijken op afstand mee en grijpen in als wij iets over het hoofd zien. Dan krijgen we een appje met: ‘Ik zie dat de temperatuur van de koelkast in Elburg te hoog is’. Dat vind ik echt een topsysteem.” Ook het jaarlijkse onderhoud wordt geregeld. Dit wordt ingepland op rustige momenten, zodat de winkel normaal kan blijven draaien. “We hebben echt alleen maar goede ervaringen. Als er iets is, wordt het snel opgelost en de service is top.” Meer dan een slagerij Naast een uitgebreid assortiment aan vlees en maaltijdconcepten biedt Slagerij van de Weg nu ook brood en zuivelproducten. Lokale samenwerkingen spelen hierin een belangrijke rol. “We werken samen met een bakker uit Oldebroek, en een lokale boer die onze zuivel verzorgt. Zo vullen we de gaten op die in het dorp zijn ontstaan. Het aanbieden van brood was even wennen, maar het concept werkt goed”, laat Hendrik weten. “Aan het eind van de dag wordt overgebleven brood uit de schappen gehaald, zodat er de volgende ochtend weer vers brood ligt.” Toekomst en innovatie Ondanks de sterke familietraditie is Slagerij van de Weg vooruitstrevend. De jongere generatie speelt daarin een grote rol. “Ik moet eerlijk toegeven dat het enthousiasme van de jeugd de slagerij bij de tijd houdt. Ze zijn bezig met nieuwe producten, de webshop en social media. Daarin laat ik ze hun gang gaan. Die vrijheid hebben ze en daar ben ik heel blij mee. Ik heb altijd de vrije hand van mijn vader gehad. En zo hebben zij ook de vrije hand.” De slagerij heeft wel nog een paar tradities die ze in stand willen houden: de vakwedstrijden. “De worstmakerij blijft een belangrijk speerpunt van het bedrijf. In 2019 hebben we de titel voor beste grillworst gewonnen. We doen ons best om altijd bij de beste tien te zitten. Dat is een stukje kwaliteit dat we onze klanten gewoon willen bieden en laten zien.” De komende tijd wil Slagerij van de Weg even pas op de plaats maken na deze grote investering. Toch wordt er al vooruitgedacht over verdere uitbreidingen, zoals zelfbedieningsmeubels in andere filialen. “Het is een investering, maar we zien dat het werkt. Voor nu laten we alles eerst even draaien en genieten we van het succes van deze verbouwing”, sluit hij af. Meer informatie: Slagerij van de Weg | info@slagerijvandeweg.nl | www.slagerijvandeweg.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4