Slagersvak nr1-2025 Online

SLAGERSVAK NR 1 2025 35 INGREDIËNTEN & MAALTIJDEN NOTEN, PITTEN EN ZADEN: DE ONDERSCHATTE SMAAKMAKERS IN DE SLAGERIJ In de slagerij draait alles om kwaliteit, smaak en ambacht. Vlees is vanzelfsprekend de ster, maar er zijn verscheidene producten die net dat extra’s kunnen brengen om een recept speciaal te maken. Zoals noten, pitten en zaden. “Deze natuurlijke smaakmakers worden nog te vaak onderschat en onbenut.” Voor de inkoop is de houdbaarheid van noten, pitten en zaden ook belangrijk. Deze is voor de meeste producten meer of ruim meer dan een half jaar. Wel luxe, niet per se duur Bij noten wordt vaak gedacht aan ‘duur’. Een gerecht of product gegarneerd met noten heeft ook vaak die luxe uitstraling. Volgens Jos is die perceptie niet altijd juist. ”De prijzen bij de gevestigde horecagroothandels zijn inderdaad vaak best hoog. Bij ons betaal je voor sommige producten, bijvoorbeeld walnoten, minder dan de helft en ook pijnboompitten zijn vaak tot wel 40% goedkoper bij Horecanoten.” “Ondanks dat noten, pitten en zaden maar een relatief klein onderdeel van hun inkoop zijn, zien wij dat hier toch veel geld mee bespaard kan worden”, besluit Jos. “Slagerijen die bijvoorbeeld broodjes verkopen en 500 gram pijnboompitten per week gebruiken, hebben bij een halfjaarlijkse bestelling niet alleen baat bij onze lagere tarieven, maar ook bij onze gratis verzending bij een bestelling van dergelijke omvang. Wij merken dat steeds meer slagerijen kiezen voor het goedkoper inkopen van noten, pitten en zaden.” Horecanoten.nl is officiële leverancier van de Gouden Slagers Kombinatie en levert noten, geroosterde noten, pitten en zaden, gedroogd fruit en notenmixen. Meer informatie: Horecanoten.nl www.horecanoten.nl | info@horecanoten.nl Dat deze producten gezond zijn is bekend, maar er zitten veel meer voordelen aan noten, pitten en zaden. Ook vanuit zakelijk oogpunt. Jos de Jong van Horecanoten. nl neemt ons mee in zijn verhaal: “Er zijn verschillende voordelen voor deze producten te noemen. Als voedingsbron is er geen beter product op aarde te vinden. Noten, pitten en zaden zitten vol eiwitten, gezonde vetten, vezels en micronutriënten zoals magnesium, zink en vitamine E. Het zijn volwaardige voedingsbronnen en dat heeft niet iedereen in de gaten.” Kleuren verkopen “Maar het is niet alleen dat”, vervolgt Jos. “De producten brengen ook mooie producten met zich mee en lenen zich daarom ook prima voor een nog smakelijker beeld. Denk eens aan het effect wanneer je felrode cranberries, donkergroene pistachenoten of de helder witte kleur van kokospoeder toevoegt. Daarbij hebben alle producten een geheel eigen smaak, die standaardrecepten een verrassend andere wending kan geven. Dit maakt gerechten ook interessant voor mensen die meer en meer bewust of ‘groener’ willen eten.” Jos de Jong van Horecanoten

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4