SLAGERSVAK NR 1 2025 41 Eigentijdse visie “Er zijn hier dagelijks vier of vijf mensen in de weer in de worstenmakerij en de winkel, en op piekmomenten zijn dat er zelfs zes”, vervolgt Corianne. “Daardoor zit ik wat ruimer in de bezetting, maar dat geeft mij de tijd om alle randzaken op te pakken die bij het ondernemerschap komen kijken. Dat is niet alleen administratie, maar ook social media en wat ik persoonlijk heel erg leuk vind, is recepturen bedenken voor onze specialiteiten en de maaltijden. Die inmiddels enorm populair zijn.” Corianne geeft aan vast te houden aan een eigentijdse visie. “De dood van een dier dat een mooi leven heeft gehad, is mijn ogen het begin van weer wat moois. Ik wil elk stukje vlees zo hoogwaardig en volledig mogelijk verwaarden, zodat elk deel van het dier een gezond en lekker stuk voedsel wordt. Juist uit respect voor het dier”, benadrukt ze. “Ik nam de slagerij over midden in coronatijd en ik kreeg dus meteen te maken met prijsstijgingen, energie et cetera. Dan ga je op een bepaalde manier nadenken over hoe je te boek wil staan als bedrijf en als persoon, en uiteindelijk voer je dat door in je visie en missie. Mijn doel is om mensen bewust te maken van wat ze eten. Dat betekent dus ook maaltijden met zo min mogelijk toevoegingen en vlees met marinades of paneren met minder zout en suikers. Zoiets realiseer je niet op je eerste dag, maar het is inmiddels gemeengoed. We hebben niet persé elke dag een stukje vlees nodig, maar als je voor een stuk vlees kiest, kies dan bewust. Zeker gezien de prijzen kan er soms een drempel zijn om naar de slager te gaan, maar als je een goed stukje wil eten, dan kun je er ook voor kiezen om wat minder vlees te eten.” Doelgroep creëren Een bewuste keuze betekent voor Corianne ‘kwalitatief en geselecteerd’. “Daarom heb ik mijn varkensvlees van Duroc d’Olives en via Topvlees heb ik de beschikking over meerdere merken rundvlees, direct afkomstig van de boer. Die hoge kwaliteit past bij mijn wens om elke week meerdere specialiteiten te kunnen maken. Ik maak graag ovensleetjes, waarbij de klant het vlees of de maaltijd alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Maar het moet er óók lekker en goed uitzien. Met decoraties, zoals kruiden en bloemetjes die afkomstig zijn uit mijn eetbare bloementuin, maak ik mijn specialiteiten af. En laatst had ik een creatie met vijgen. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en tegelijkertijd bied ik mijn klanten iets wat niet standaard is. En gemakkelijk te bereiden is. Typisch Corianne, zou ik het willen noemen”, glimlacht ze. “Soms maak ik wel drie verschillende specialiteiten in de week. Als je achter je producten staat, verkoop je ze vanzelf. Een bavette rollade gaat hier inmiddels ook gewoon weg op een dinsdag. Je moet lef hebben. Hopen doet verkopen.” “Onze creaties deel ik ook op onze Facebook en Instagram, net als onze aanbiedingen en acties. Onze social media geven me een bult energie”, zegt Corianne. “Die posts doe ik niet persé voor de extra omzet. Het is voor klanten ook leuk om te zien hoe je een product maakt. Doordat wij zo jong zijn, is er een grote gunfactor. Maar hoe oud of jong je ook bent, je wordt afgerekend op de kwaliteit die je levert. Daarom maken we specialiteiten die ze elders niet kunnen krijgen. Goed, lekker en gemakkelijk: daar kan de supermarkt niet tegenop. Wij creëren mede onze doelgroep. Dat is de groep consumenten die bewust bezig is met wat hij of zij eet en respect heeft voor het voedsel dat op het bord ligt.” Ook voor veganisten Slagerij Corianne van der Linden is ook een geijkt adres voor barbecues op locatie (en overige cateringactiviteiten). “Dan bereiden wij het vlees op locatie op een slingerbarbecue. Daarbij maak ik een bewuste keuze voor vlees van Hollandse en Vlaamse bodem. Ik vind dat we ons vlees niet van heinde en verre hoeven te halen”, zegt Corianne stellig. “Ik vind het ook onzin dat je een krop andijvie het hele jaar door kan kopen. Eet gewoon wat het land op dat moment in het jaar te bieden heeft. Daar is niks mis mee.” Ook vegetariërs en veganisten worden ‘gewoon’ bediend door Corianne. “Jij kunt er niks aan doen dat je ook vegetariërs te gast hebt op een bedrijfs- of verenigingsbarbecue”, grinnikt ze. “Maar ik kom dan niet aan met vleesvervangers, want vlees vervang je niet met een sojaburger. Ik maak dan lekkere alternatieven, zoals gevulde portobello’s en lekkere groenten. Sommigen eten ook nog vis. Vegan vind ik een lastige doelgroep. Je moet er bijna voor gestudeerd hebben om te weten wat zij moeten eten voor een gezond eetpatroon. Ik krijg uitsluitend leuke reacties van veganisten dat ik mij, juist als slager, verdiep in hun gewoonten en dan ook nog een smakelijk alternatief aanbied. Maar ik vind het ook zonde als je die doelgroep niet meepakt als je een cateringopdracht voor 30 of 50 personen krijgt.” Ze grapt tot slot: “Een persoon mag zich niet ‘als apart’ gezien voelen op een door mij georganiseerde cateringactiviteit. Daarnaast zijn die honing-tijmwortels natuurlijk fijn voor de marge.” Meer informatie: Slagerij Corianne van der Linden | info@slagerijcoriannevanderlinden.nl www.slagerijcoriannevanderlinden | Ook actief op Facebook en Instagram
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4