SLAGERSVAK NR 1 2025 7 procent van de omzet en is heel mooi meegenomen, maar eerlijk gezegd vinden wij kwaliteit belangrijker dan prijs. Juist daarom is de administratieve ontzorging door de WSK zo prettig: we hebben er vrijwel geen omkijken naar.” Net als Eric Duijn hecht ook Kees Opstal veel waarde aan een goede relatie met zijn leveranciers. Dat gaat volgens hem heel goed samen met het WSKlidmaatschap. “Het grote voordeel is dat we bij de WSK-leveranciers niet steeds zelf kortingen hoeven te regelen en prijzen hoeven te vergelijken. Dat doet de WSK voor ons.” Proactief meedenken Opstal in Pijnacker, Van der Geest in Gouda, H. H. Duijn in Santpoort-Noord… Stuk voor stuk zijn het goede voorbeelden van toekomstbestendige slagers. Zo haalde Eric Duijn begin vorig jaar Patrick Meijer binnenboord als nieuwe vennoot. “En er zitten nog twee jonge honden aan te komen”, blikt hij monter vooruit. Juist omdat de WSK veel meer is dan een inkooporganisatie, heeft zij dergelijke vitale en toekomstbestendige slagerijen veel te bieden. Zoals informatie over actuele inkoopprijzen die alle WSK-leden wekelijks ontvangen. Net als de periodieke prijsvergelijking van de twintig meest verkochte producten, houdt het slagers volgens slager Niels Veenboer uit Assendelft scherp. Geen overbodige luxe, in een tijd waarin het verdienmodel van veel ondernemers binnen de slagersbranche steeds meer onder druk staat. Veenboer: “Door regelmatig de prijzen te vergelijken, kunnen we snel ingrijpen als er prijsstijgingen zijn en ons inkoopbeleid aanpassen als dat nodig is.” Volgens Dries Koops van Van der Geest schroomt de WSK ook niet om proactief met haar leden mee te denken. “Laatst kreeg ik bijvoorbeeld een seintje dat ik iets meer betaalde voor een bepaald product dan andere slagers. ‘Kijk daar nog eens naar’, zeiden ze. Op die manier houdt de WSK ons scherp.” Voor slagers, door slagers Door extra kortingen en bonussen te realiseren en prijsinformatie- en vergelijkingen te delen, draagt de WSK direct bij aan het rendement van haar leden. Eén keer per jaar wordt een informatieve netwerkbijeenkomst georganiseerd, die volgens David van Linschoten van Keurslagerij Van Linschoten in Rotterdam in een duidelijke behoefte voorziet. “Die ontmoetingen met andere slagers leveren vaak frisse ideeën en goede adviezen op.” Geertjan Zwaard is dat volmondig met hem eens. “De WSKbijeenkomsten helpen je als ondernemer verder. De WSK is echt een club vóór slagers, dóór slagers die ondernemer het houvast en de ruimte biedt om écht het verschil te maken. Door meer verticale samenwerking in de keten bouwen we op die manier samen aan een stabiele toekomst voor de slagerssector.” Meer informatie: www.westelijkeslagerskombinatie.nl ALS SLAGER MAAK JE ZELF PRIJSAFSPRAKEN MET LEVERANCIERS, DIE JE ZELF MAG KIEZEN Kees Opstal van Keurslagerij Opstal in Pijnacker
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4