KORT NIEUWS SLAGERSVAK NR 1 2025 9 MEER FINALISTEN DAN OOIT VOOR GROTE GRILLWORSTTEST 2025 De finalisten van de Grote Grillworsttest 2025 zijn bekend. De deskundige jury beoordeelde de ingezonden producten op smaak, aanzien en structuur. Dit jaar is een nieuwe categorie toegevoegd: kipgrillworst naturel. Dat leidde tot een groter aantal inzendingen en meer finalisten dan ooit. De toevoeging van kipgrillworst speelt in op de toenemende populariteit van kipproducten en natuurlijk op de recente fusie met de Poeliersbond. De worsten zijn beoordeeld op onder andere aangezicht en snijvlak, samenstelling, bewerking, consistentie en natuurlijk geur en smaak. De grillworsten zijn warm en koud gekeurd. Er zijn tien finalisten voor de ‘grillworst naturel’ en vijf voor de kipproducten. De finalisten zijn, in willekeurige volgorde: Keurslager Schreiber uit Leeuwarden, Slagerij & Catering Anton Smit uit Dronten, Keurslager Spijkerman uit Akkrum, Slagerij Boeve uit Uddel, Slagerij Buurman uit Gendt, Slagerij Havinga uit Bedem, Keurslager Jacobs uit Vught, Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel, Slagerij Klaas Hiemstra uit Koudum, Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht, Keurslager Rien en Irma Baas uit Leerdam, Slagerij Wip uit Hallum, Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd, Uw Slager John Blakenburg uit Kerkdriel en Knobbout Slagerijen uit Buren. Moeilijk Jan Snijders, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht is blij met de grote opkomst en de kwaliteit van de producten. “Er zijn verrassend mooie en lekkere producten ingeleverd, dat maakte de keuring nog moeilijk voor de keurmeesters!” De prijsuitreiking wordt gehouden op 17 maart bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Meer informatie: www.knsnet.nl NIEUW BOEK ‘BBQ-KONING’ JORD ALTHUIZEN ZET AZIË IN DE SPOTLIGHTS Het nieuwe kookboek van BBQ-koning Jord Althuizen is dé culinaire reis naar de rijke en rokerige smaken van Azië. ‘Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours’ brengt de intense streetfoodsmaken en gegrilde specialiteiten van Zuid-Korea, de Filipijnen, Hongkong, Singapore en Japan naar de barbecue en grill in eigen achtertuin. Voor dit boek verruilt Jord de vertrouwde Amerikaanse Low & Slowtechnieken voor gebruiksvriendelijke Hot & Fast-recepten. Denk aan Vietnamese Grilled Pork Stix (Nem Nuong), Sticky Korean Chicken Bao’s en Kimchi Brisket Smash Burgers. De smaken en kleuren zijn net zo uiteenlopend als de avontuurlijke reisverhalen. ‘Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours’ biedt alles wat zowel de beginnende barbecuefan als de doorgewinterde grillmaster nodig heeft. Het boek staat vol praktische tips voor grillen boven open vuur en nodigt uit om nieuwe, gedurfde smaken te ontdekken. Succesvolle boekenserie In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam en de succesvolle Smokey-boekenserie, waarvan inmiddels meer dan 400.000(!) exemplaren verkocht zijn. Meerdere titels zijn uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar en de serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika. ‘Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours’ is Jord’s zestiende boek. ‘Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours’ (prijs: 34,99 euro) is verkrijgbaar vanaf 23 april.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4