Slagersvak nr2-2020 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 0 11 Zo maken we veel worstproducten op basis van de receptuur van de slager, die juist steeds meer maaltijden is gaan verkopen. Een slager heeft het druk genoeg. Wij zijn verwerker en bewerker. Onze kwaliteit is het ontzorgen van de ondernemer. Wij hebben veel productsoorten, ook lams-, paarden- en kalfsvlees. Klanten worden er niet blij van als er elke dag drie auto’s voor de deur stoppen voor hun leveringen. Bij ons zijn ze in één keer klaar.” ONTZORGEN Volgens Wever is flexibiliteit ook een reden dat slagers graag een beroep doen op Gilles. “Heb je morgen duizend hamburgers nodig? Dan kan dat. Maar wil je morgen twintig koeien slachten? Dan kan dat ook. Nogmaals, wij gaan heel ver in het ontzorgen van slagers. De eerste vraag die ik ze altijd stel is: Wat wil je verdienen? Dat is de basis. We zetten een stip op de horizon, kijken naar de omzet, hoe er ingekocht wordt en waar we verbeteringen kunnen aanbrengen op het assortiment… Ik kan wel zeggen dat hij veel kalfsvlees moet verkopen, maar als zijn klanten speciaal naar hem toekomen voor zijn kipproducten, dan moet je niet te veel tornen aan het verdienmodel. De slager moet doen waar hij of zij vrolijk van wordt. En wij helpen daarbij. Wij leveren nu van Den Helder tot aan Amsterdam, maar wie weet wat de toekomst brengt. Streven is om alles wat we nu goed doen in de toekomst nog beter te doen: Van het slachtproces tot aan de levering. Als je 500 producten per dag uitlevert, moet het wel allemaal kloppen.” Gilles is geen standaard bedrijf. “Gelukkig niet”, lacht hij. “Als ik een nieuw product heb, ga ik kijken hoe we de slager kunnen helpen om dat te gaan verkopen. Met een leuke poster voor in de winkel, maar ook door een budget beschikbaar te stellen om in een straal van twee tot drie kilometer om zijn winkel een Facebook-campagne in te richten, zodat er vraag naar dit product ontstaat. We werken nauw samen met een reclamebureau en samen bedenken we leuke dingen. Maar ik schrijf ook elke week een stukje tekst voor onze afnemers met tips over de verkoop. Ook leg ik bedrijfsbezoeken af.” Want, zo benadrukt Wever: “Een slager heeft altijd kansen. Altijd. Je moet durven en ervoor zorgen dat je altijd een keer vaker opstaat dan dat je op je bek gaat. Je moet uitgaan van je eigen kracht. Wat kun je goed? Waar loop je tegenaan en wat wil je bereiken? Hoe verloopt een verkoopgesprek in de winkel? Allemaal zaken waarbij we de slager graag op weg helpen.” AMBASSADEUR Wever ziet zichzelf ook als ambassadeur van de slagers. “Gilles is een slachterij, grossierderij en worstmakerij. Zodra jongeren in aanraking komen met dit vak, durven ze ervoor te kiezen. De jeugd ging vroeger naar de slager met de vraag of hij kratten mocht wassen, maar tegenwoordig gaan ze liever vakken vullen in de supermarkt. Dan moet je er dus harder aan trekken om ze enthousiast te maken voor het slagersvak.” Hij zucht. “Ik probeer al drie jaar de mensen van de SVO zover te krijgen om eens met een klas hier te komen kijken. Op een gegeven ben ik er dan klaar mee. Dat frustreert. En ik vind dat jammer, want het is en blijft een fantastisch vak.” Meer informatie: Gilles Tel. +31 (0)224-214 884 | info@vangilles.nl | www.vangilles.nl Directeur-eigenaar Dick Wever van Gilles. Met op de achtergrond de bouwtekening voor de nieuwbouw. “HOE WIJ ONTZORGEN? WE ZETTEN EEN STIP OP DE HORIZON, KIJKEN NAAR DE OMZET, HOE ER INGEKOCHT WORDT EN WAAR WE VERBETERINGEN KUNNEN AANBRENGEN OP HET ASSORTIMENT”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4