Slagersvak nr2-2020 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 0 21 RISICOANALYSE Machines die stil komen te liggen, een brand in het bedrijf, ziekteverzuim, een werknemer die uitglijdt tijdens het werk en tijdelijk arbeidsongeschiktheid raakt of aansprakelijkheid bij klanten die ziek zijn geworden nadat ze een kant-en-klaarmaaltijd uit de slagerij hebben gegeten: Het kan elke ondernemer overkomen. “Als specialist in uw branche weten we wat uw risico’s zijn, wat de financiële consequenties zijn en vooral: wat er u tegen kunt doen? Eén van onze gecertificeerde Risk Management Consultants voert deze risicoanalyse uit en gaat vervolgens in overleg.” Bol onderstreept: “Wij zijn al honderd jaar actief in deze sector. Als ik bij een slager binnen loop, kan ik doorgaans al bijna inschatten wat zijn jaaromzet zo’n beetje is. Dat komt omdat wij de taal van de slager spreken en weten waar hij of zij dagelijks mee te maken heeft. Brand komt geregeld voor. Laatst nog bij een slagerij in het noorden van het land. Die brand ontstond in de printer op zijn kantoortje in de kelder. De rook- en waterschade was zo groot dat hij onmogelijk de deuren kon openen. Het was een relatief kleine brand, maar toch moest alles vervangen worden. De verbouwing zou zeker anderhalve maand duren. Omdat hij goed verzekerd was, konden we op zijn verzoek meteen een verkoopwagen regelen om voor zijn winkel te zetten. Hierdoor kon hij door. Je wilt als ondernemer niet anderhalve maand stilliggen. De verzekerde schade aan het pand was 250.000 euro. De bedrijfsschade die oploopt als je vanwege een verbouwing moet stoppen, is echter blijvend, want mensen gaan dan naar de supermarkt of een slagerij in een dorp of straat verderop. Voor sommige slagers zou dat de doodsteek zijn.” Hij vult aan: “Maar denk ook eens aan een inbraak. Dieven zetten vaak alle deuren open. Dan kun je dus je hele voorraad vlees weggooien. Of een mobiele opslag in een container in een piekperiode. Dat zijn zaken waar je doorgaans niet over nadenkt. Wij wel.” VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN Mercurius heeft in elke regio slagerijspecialisten in dienst waarmee een afspraak gemaakt kan worden om te bespreken welke verzekeringen het beste bij iemands onderneming passen. “Ondernemers die naar Mercurius overstappen, besparen naast een betere dekking meestal ook nog fors op de verzekeringspremies. Een kennismakingsgesprek is sowieso altijd kosteloos en vrijblijvend”, besluit Bol. Meer informatie: Mercurius Verzekeringen Tel. +31 (0)33 247 55 55 of +31 (0)6 3942 7327 | info@mercuriusnv.nl | www.mercuriusnv.nl “MERCURIUS INVENTARISEERT EN ADVISEERT. ZO KUNT U DE BESTE AFWEGINGEN MAKEN OVER WAT U WEL EN WAT U NIET WILT VERZEKEREN VOOR UW SLAGERIJ” Jeroen Bol van Mercurius Verzekeringen Het pand van Mercurius Verzekeringen in Nijkerk

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4