Slagersvak nr2-2020 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 0 41 S t a r t e r c u l t u r e n In heel Europa bundelt het Duitse bedrijf de ontwikkeling en productie van starterculturen samen met haar assortiment van bijpassende technologische hulpstoffen en kruidenmengsels. “Dit betekent dat onze klanten profiteren van efficiënte processen, maximale productveiligheid en op maat gemaakte oplossingen die optimaal zijn afgestemd op hun behoeften en processen”, legt Konrad Höffmann, Business Manager van de divisie starterculturen, uit. Hij voegt daaraan toe: “Onze starterculturen geven de worst een harmonieus smaakprofiel, zelfs als een korte fermentatie tijd van essentieel belang is.” VOORDELEN Höffmann vat de belangrijkste voordelen van het gebruik van starterculturen samen: “Een verhoging van de productveiligheid (vermindering van de hygiënische risico's) en de productkwaliteit (sensorische kwaliteit), controle van het fermentatieproces en niet in de laatste plaats het voorkomen van foutieve producties.” SELECTIE Moguntia Food Group biedt een selectie van efficiënte starterculturen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van haar klanten. De textuur, de stabiliteit, het aroma en de houdbaarheid van gefermenteerde worst en vleeswaren kunnen specifiek worden gecontroleerd. NIEUWE BROCHURE In de nieuwe brochure over starterculturen geeft het familiebedrijf niet alleen een overzicht van haar uitgebreide aanbod aan starterculturen, maar ook van de karakteristieke kenmerken en mogelijke toepassingsgebieden. Voor de brochure en meer informatie stuur een e-mail naar robbert.dehaan@moguntia.com of bezoek de website www.moguntia.com Moguntia Food Group LANCEERT EFFICIËNTE STARTERCULTUREN “ONZE STARTERCULTUREN GEVEN DE WORST EEN HARMONIEUS SMAAKPROFIEL, ZELFS ALS EEN KORTE FERMENTATIE TIJD VAN ESSENTIEEL BELANG IS” MOGUNTIA FOOD GROUP PRESENTEERT HAAR NIEUWE STARTER- CULTUREN MILDSTART FB-CA4, PRESTO START FF-CS2, PÖKELSTART CB-CA2, MOULDSTART PN, DIE ZIJN AFGESTEMD OP DE UITEENLOPENDE BEHOEFTEN VAN DE KLANT. DOOR HET GEBRUIK VAN STARTERCULTUREN IS DE PRODUCTIE VAN SMEERBARE EN SNEL RIJPENDE PRODUCTEN NIET ALLEEN GESTANDAARDISEERD, MAAR OOK VEILIGER. Met de nieuwe starterculturen maakt Moguntia Food Group een doelgerichte controle mogelijk van de textuur, de stabiliteit, het aroma en de houdbaarheid van de rauwe worst ▼

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4