Slagersvak nr2-2021 Online

B r a n c h e n i e u w s s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 14 SIAL Paris Newsroom heeft als doel het food-ecosysteem te mobiliseren rond de grote trends die momenteel gaande zijn in de industrie. Daarnaast wil dit platform een bron van inspiratie zijn voor de gehele internationale foodcommunity: To Inspire Food Business. DAGELIJKS NIEUWS De SIAL Paris Newsroom biedt dagelijks nieuws uit alle sectoren uit de branche in een gemakkelijk te vinden en gemakkelijk te lezen nieuwsfeed, gecombineerd met actuele trends uit het SIAL #Ownthechange- initiatief. De nieuwsdienst is toegankelijk via de SIAL website of direct op https://newsroom.sialparis.com/. “SIAL Paris is uniek op het gebied van foodbeurzen. We streven ernaar dit ook waar te maken met onze nieuwsservice die het hele jaar door loopt. Het wordt dé one-stop-shop in de branche, dé place to be voor fijnproevers en trendwatchers die de juiste informatie willen vinden om hun business te verduurzamen en te innoveren”, besluit Vancauwelaert. SIAL Paris, dat óók altijd een groot podium biedt aan bekende spelers binnen de eiwit- en vleesverwerkende industrie wereldwijd inclusief bepalende bedrijven uit Nederland en België, vindt plaats van 15 tot en met 19 oktober 2022 in Parijs. Meer informatie via www.sialparis.com De cursus Vleestechnologie maakt al meer dan 25 jaar deel uit van het cur- susportfolio van de HAS. Meattech en HAS Hogeschool starten een intensieve samenwerking met als doel om de cursus verder te ontwikkelen en nog meer te laten aansluiten op de veranderingen in de markt. In de voedingsmiddelen- branche vindt namelijk een duidelijke verschuiving plaats van vlees naar vele soorten alternatieve eiwitten en combinaties. “Met andere woorden, we zijn volop bezig met de eiwittransitie en zullen straks putten uit diverse eiwitbron- nen om vanuit hier producten te maken in allerlei samenstellingen”, aldus Schippers. Daarnaast is er een groeiende behoefte binnen andere segmenten, zoals de snack- en maaltijdindustrie, waar ze steeds meer te maken hebben met allerlei cross-over producten met dezelfde technologie of afgeleiden daarvan waar de diverse producten als componenten samenkomen. Docent Frank Verkroost van de HAS zegt over de samenwerking: “Het is een eer en een genoegen om samen met bedrijven en specialisten uit het werkveld een cursus te verzorgen die uniek is in Nederland en misschien wel in de wereld!” De cursus Vleestechnologie start op dinsdag 31 augustus bij de HAS in Den Bosch. Kijk op has.nl voor meer informatie. SIAL PARIS HEEFT EEN ONLINE NIEUWSSERVICE GELANCEERD DIE HET HELE JAAR DOOR TOEGANKELIJK ISVOORALLE SPELERS INDE SECTOR. INEENTIJDWAARINDECONSUMENTENVRAAG VOLOP IN BEWEGING IS - EN DE DISTRIBUTIEMODELLEN SNELLER DAN OOIT VERANDEREN - IS HET NOG NOOIT ZO BELANGRIJK GEWEEST OM IN REALTIME OVER DE JUISTE INFORMATIE TE BESCHIKKEN. “WIJ ZIJN ERVAN OVERTUIGD DAT WE HIERMEE IN EEN ESSENTIËLE BEHOEFTE VAN DE SECTOR VOORZIEN EN AL ONZE PARTNERS ZEER VAN DIENST ZULLEN ZIJN”, ZEGT DIRECTEUR ADELINE VANCAUWELAERT VAN SIAL PARIS. IN AUGUSTUS DIT JAAR START HAS HOGESCHOOL IN SAMENWERKING MET TECHNOLOGISCH PLATFORM MEATTECH DE VERNIEUWDE CURSUS VLEESTECHNOLOGIE. EEN CURSUS DIE THEORIE EN PRAKTIJK COMBINEERT OM TECHNOLOGISCHE VERDIEPING OP HET GEBIED VAN VLEES EN ALTERNATIEVE EIWITTEN TE BIEDEN. PHILIP SCHIPPERS VAN MEATTECH LEGT UIT: “DOOR DE KRACHTEN TE BUNDELEN, KUNNEN WE DEZE CURSUS VERBETEREN EN MEER TOEKOMSTBESTENDIG MAKEN GELET OP DE ONTWIKKELINGEN IN DE MARKT.” VAKBEURS SIAL PARIS WIL MET ONLINE ‘NEWSROOM’ FOODCOMMUNITY INSPIREREN EN MOBILISEREN SAMENWERKING HAS HOGESCHOOL EN MEATTECH: CURSUS VLEESTECHNOLOGIE EN ALTERNATIEVE EIWITTEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4