Slagersvak nr2-2021 Online

Vleesvrije producten voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs is een van de snelst groeiende segmenten in de voedingsindustrie. Volgens een recent rap- port van het Smart Protein Project is de verkoop van plantaardige alternatieve producten in Duitsland tussen 2018 en 2020 met 97 procent gestegen. Met zijn hartige smaakmakers en functionele concepten voor vleesalternatieven bewijst RAPS dat het schrappen van vlees op het menu niet hoeft te betekenen dat je genot hoeft op te offeren. Naast producten op basis van soja of tarwe zijn er ook nieuwe concepten met erwteneiwit ontstaan. Met behulp van tallo- ze receptideeën kunnen voedselproducenten een grote doelgroep aanspreken en producten creëren die overtuigen met zowel een typische bite en een aan- genaam mondgevoel als de beste smaak dankzij de kruidenmixen van RAPS. VLEESVRIJE BARBECUEKLASSIEKERS De diverse toepassingsmogelijkheden zijn onder meer vleesvrije versies van barbecueklassiekers zoals burgers, grove en fijne gegrilde worstjes, gehaktbal- len (ook met romige vullingen zoals jalapeno-kaassaus), barbecuespiesjes en cevapcici. Als het gaat om sensorische eigenschappen, lijken de producten erg PRODUCTEN RAPS OP BASIS VAN ERWTENPROTEÏNE BELOVEN SMAAKVOL, OP DE BARBECUE GEGRILD GENOT RAPS IS AL MEER DAN 95 JAAR EEN PARTNER VAN DE VLEESINDUSTRIE EN DE SLAGERIJ. DE DUITSE KRUIDENFABRIKANT, MET EEN EIGEN KANTOOR VOOR DE BENELUX IN BEST (NEDERLAND), BRENGT NOG MEER VARIATIE OP DE MARKT MET ZIJN NIEUWE VEGETARISCHE CONCEPTEN. MET RECEPTEN OP BASIS VAN ERWTENPROTEÏNE BIEDT RAPS FUNCTIONALITEIT EN SMAAK VAN ÉÉN LEVERANCIER, EN SPEELT HET IN OP DE EISEN VAN FABRIKANTEN DIE HUN BARBECUEASSORTIMENT WILLEN UITBREIDEN MET DIVERSE, OP PLANTENGEBASEERDE TOEPASSINGEN. “METNIEUWEVEGANISTISCHE RECEPTEN WILLEN WE BARBECUEPLEZIER VOOR IEDEREEN MOGELIJK MAKEN DANKZIJ DE VEELZIJDIGHEID VAN ERWTENEIWIT”, ZEGT JOSEFINE SCHNEIDER, PRODUCTMANAGER BIJ RAPS. op de originelen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor ‘diehard’ barbecuefans. Productspecifieke stevigheid en textuur kunnen in het productieproces wor- den aangepast en alle recepten kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd met standaard vleesverwerkingsapparatuur. Dankzij de uitstekende invries- en ontdooistabiliteit zijn ook diepvriesproducten mogelijk. De toenemende eisen van de consument worden individueler en diverser. Dergelijke eisen worden weerspiegeld in de schappen van supermarkten, stelt Josefine Schneider: “Daarnaast letten we op korte ingrediëntenlijsten en een nutritioneel waardevolle samenstelling. Dat zie je natuurlijk ook terug in de etikettering, waardoor we veel recepten hebben kunnen ontwikkelen met Nutri Score A of B.” GEÏNDIVIDUALISEERD EN VERFIJND Naast het grillassortiment biedt RAPS ook andere veganistische en vegetari- sche productconcepten aan - bijvoorbeeld voor worstjes, vleeswaren, schnit- zel, groente- en vers beleg, vissticks, vlees- en tonijnsalades. Dankzij het uit- gebreide portfolio van de fabrikant kunnen de producten verder worden geïn- dividualiseerd en verfijnd met specifieke kruiden, marinades of dipsauzen. Meer informatie: RAPS Benelux, Tel. +31 (0)499-373 525 | info_benelux@raps.com | www.raps.com Vegetarische braadworst Vegetarische burger V l e e s , v e g a n e n v l e e s w a r e n s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 20

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4