Slagersvak nr2-2021 Online

X x x x x x x x x x s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 24 C o v e r s t o r y : N e x t D e l i ‘NEXTDELI IS VOOR ONS EEN UITKOMST’ Meesterslager Arno de Best van Slagerij de Best in Nieuw-Bergen is erg blij met NextDeli. “Kalfsvlees is een specialistisch product dat ik door- gaans weinig verkoop en waarvoor ik in het verleden allerlei toeren moest uithalen om het in huis te halen”, haalt De Best als voorbeeld aan. “Dat ging voorheen via een vleeswarengrossier, die een hoge prijs doorrekende en een levertijd had die soms wel kon oplopen tot twee weken. Mijn kalfsvlees is nu afkomstig van HVO Meat, want dankzij NextDeli kan ik het bij verschillende specialistische leveranciers bestel- len voor wie een rit naar Nieuw-Bergen (Noord-Limburg) normaal gesproken niet interessant zou zijn geweest. Die logistieke barrière is dankzij NextDeli niet meer van toepassing. Bovendien betaal ik nu een goede prijs en heb ik de producten een dag later al in huis. In die zin is NextDeli écht een uitkomst gebleken voor de slagersbranche. Inmiddels heb ik ook visproducten en garnalenspiesjes voor de barbe- cue ingekocht via de Viswereld van NextDeli, net als kaas en boter via de Delicatessenwereld. Het is erg fijn dat je als speciaalzaak voortaan zulke combinaties kunt maken”, vertelt De Best. Een goede tip voor NextDeli heeft hij ook. “Ik heb Ben gezegd dat het heel mooi zou zijn als slagers via dit platform ook toegang zouden krijgen tot de specia- listische producten van collega-slagers, zoals het wild van Ter Weele of Friese droge worst.” Ben Hansen van NextDeli is blij met deze input van zijn klanten. “Het wordt steeds moeilijker om de vakkennis voor slagers te behouden, maar via collega’s behouden zij wel toegang tot producten waarmee zij hun assortiment kunnen verdiepen. Dat is ook de opzet van NextDeli.” een donkere wolk, maar dat is helemaal niet nodig. Wij begrijpen dat er een loyaliteitsband is met je leverancier, maar wie kwaliteit wil toevoegen aan zijn assortiment wil ook wel eens wat anders. Wij hebben daarom een online platform opgezet waarmee we slagerijen en andere versspecialisten in staat stellen om zich te onderscheiden. Dit doen wij door gecombineerde orders af te leveren bij de besteller. Op basis van prijs ga je het niet meer redden. De consument vindt echter zijn weg naar de slagerij voor speciale momenten. Zorg er dan ook voor dat je iets speciaals te bieden hebt. Door middel van Direct Mail brengen wij elke week de markt op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en nieuwe aan- bieders die er zijn, inclusief de weektoppers”, zegt Hansen, die aangeeft dat met de aanstaande lancering van de Bakkerswereld, Groentewereld en Slijterswereld versspecialisten zich nog verder kunnen specialiseren. “Want behalve een uniek stuk vlees kan de slager dan ook andere specialiteiten, zoals een moot vis of een speciale wijn aanbieden. Of alles voor een heerlijke broodplank, die past bij een bepaalde themaweek in de winkel.” NextDeli lost volgens Hansen ‘ook een probleem op’ voor versspeciaalzaken. “Slagers kennen vaak de boer waar de koe staat waar hun rundvlees vandaan komt, maar dat geldt niet voor al het vlees. Dankzij NextDeli kan de slager een kwaliteitsimpuls geven aan zijn assortiment, omdat hij de beschikking krijgt over de oervoorraad van een leverancier. Daarmee krijgt hij dus ook ineens toegang tot wild- en gevogelte specialiteiten, speciale soepen of bijzonder lamsvlees dat afwijkt van het gangbare assortiment van zijn eigen leverancier. Bijkomende voordelen zijn lagere kosten, want er is geen decentrale voorraadplek meer. Alles komt direct van de producent. En omdat er minder verkeersbewegingen gemaakt hoeven te worden, wordt er tot 70% gereduceerd op de logistieke kilometers. Waarmee de versspeciaalzaak een bijdrage levert aan het duurzaamheidsvraag- stuk, dat zeker bij jonge klanten steeds belangrijk wordt.” Meer informatie: NextDeli Tel. +31 (0)85-80 00088 | info@nextdeli.com | www.nextdeli.com “WIJ HEBBEN EEN ONLINE PLATFORM OPGEZET WAARMEE WE SLAGERIJEN EN ANDERE VERSSPECIALISTEN IN STAAT STELLEN OM ZICH TE ONDERSCHEIDEN” Arno de Best

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4