Slagersvak nr2-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 2 2 0 2 1 3 Martijn Schwillens Hoofdredacteur vaktijdschrift SlagersVak m.schwillens@gpmedia.nl C o l o f o n e n D e V i s i e Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.slagersvak.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Martijn Schwillens (hoofdredacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sabine Weller (redacteur) s.weller@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit­ gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 24,- Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2021 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. SlagersVak besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. De Visie Begin mei werd bekend dat er nergens ter wereld zoveel vegan en vegetarisch gegeten wordt als in Nederland. Toch blijft de liefhebber van lekker eten de weg naar de slager vinden. Waar deze doelgroep doorgaans acht tot twaalf procent van alle consumenten vertegenwoordigt, piekt dit percentage op dit moment nog steeds rond de vijftien procent. Dat geldt trouwens ook voor België, waar de vraag naar vegan producten wat ach- terblijft. Waarschijnlijk omdat de schadelijke bijeffecten van een (100%) plantaardig menu daar wat vaker de headlines op het nieuws en in de kranten halen. Maar goed, de klant heeft u gevonden en dat verdient een felicitatie. Of op z’n minst toch een compliment. Successen mag je vieren, maar reden om stil te zitten is er natuurlijk niet. Het barbecueseizoen is begonnen, wat betekent dat zeker de komende maanden ook de klant die doorgaans wat minder snel naar de slager gaat, een bezoek zal brengen aan uw winkel. Zeker de nieuwe, vaak wat jongere klant komt niet alleen voor uw vlees. Hij of zij zit (mogelijk) vol met vragen over herkomst, nutriënten, voedingswaarden of wordt graag op weg geholpen met de vleesbereiding. En hij of zij verwacht ook verrast te worden met een aantal producten voor op de barbecue, die niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt! Alleen door onderscheidend ondernemer- schap en aanbod in uw vitrines, kwaliteit, uw ogen niet te sluiten voor de vraag naar meer vegan/vegetarisch en dus aan te haken op deze trend, zal de consument uw winkel blijven opzoeken. Is hij of zij tevreden, dan zal dit ongetwijfeld tijdens de barbecue of een diner met familie en vrienden worden gedeeld. Maar valt het winkelbezoek en/of de kwaliteit van het vlees tegen, dan wordt dit zeker gedeeld! Vroeg of laat gaat de horeca weer volledig open en een deel van uw clientèle wil dan logischerwijs opnieuw een bezoek brengen aan zijn of haar favoriete restaurant. Zoals ook het verenigingsleven weer opgestart zal worden en bedrijven weer hun personeel verwelkomen. Een barbecue of lopend buffet gaan dan ook weer tot uw ‘dagelijkse’ werkzaamheden behoren. De kwaliteit en het onderscheidend vermogen dat u bieden kunt, bepalen of de plaatselijke voetbalclub of dat ene bedrijf dat een jubileum viert u ook daadwerkelijk gaan bellen als zij wat te vieren hebben. Of het nu gaat om automatisering, franchising, vlees, vegan en vleeswaren of andere manieren om uw sla- gersbedrijf verder te ontwikkelen: u staat er als ondernemer niet alleen voor. Dat bewijzen de unieke verha- len die onze redactie in deze uitgave van vaktijdschrift SlagersVak heeft mogen opschrijven. Want ook wij onderscheiden ons natuurlijk graag. Veel leesplezier! "ALLEEN DOOR EEN ONDERSCHEIDEND AANBOD IN UW VITRINES EN UW OGEN NIET TE SLUITEN VOOR DE VRAAG NAAR MEER VEGAN/ VEGETARISCH, ZAL DE CONSUMENT UW WINKEL BLIJVEN OPZOEKEN" slagersvak Verschijnt 4 keer per jaar - Erkenningsnummer (2590-082X) Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche | Juni 2021 | 2e jaargang no. 2 Special VLEES,VEGAN EN VLEESWAREN COVERSTORY NEXTDELI ‘DE SLAGER VERSCHAFT ZICHZELF VIA NEXTDELI RECHTSTREEKS TOEGANG TOT DE PARELTJES INHET ASSORTIMENT VAN EEN PRODUCENT'

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4