Slagersvak nr 2 2023 Online

SLAGERSVAK NR 2 2023 31 Alles zelf ontwikkeld Dat Drentse Vleeswaren grilt in plaats van welt, is meer dan een detail, benadrukt Ruud. “Als je als slager bijvoorbeeld soep maakt, dan heb je de vleessappen – die de soepballetjes afgeven – nodig voor de smaak. Door te grillen houdt je enorm veel sappen, en dus smaak, in de gehaktbal. Hetzelfde geldt voor het afbakken van de ballen in de ovens. Onze gehaktballen zijn trouwens niet helemaal rond, maar wat platter van vorm. Dat maakt de ballen ideaal voor gebruik in de horeca, want de bal rolt hierdoor niet van het bord af en kan snel opgewarmd worden. Olga vult aan: “Wij doen alles zelf, dus ook de receptuur van alle producten is van onszelf en dat merk je terug in alles. De smaak is het belangrijkste, maar ook het mondgevoel, de structuur en het ambachtelijke productieproces (Ruud: ‘We hebben onlangs geïnvesteerd in een nieuwe Handtmann-vormmachine’) zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat onze producten populair zijn.” Zo is de runderburger (180 grams) van Drentse Vleeswaren vorig jaar met Goud Bekroond door het Nederlands Frituurcentrum. “Onze burgers worden los bevroren en kunnen zo vanuit de vriezer de pan in. Je bakt ze dus op in hun eigen vet.” Ook prijscompetitief Drentse Vleeswaren realiseerde afgelopen jaar een omzetgroei van 38% ten opzichte van 2021. “Daarin zit een prijsstijging van de grondstoffen van 27%, maar als je die er afhaalt, heb je nog steeds een mooie groei. Wij leveren op dit moment aan slagers, horecazaken, benzinestations en voetbalkantines ten noorden van de lijn Enschede-Amersfoort. Wij hebben de ideale producten voor slagers die een specialistisch product willen hebben voor hun klanten, maar bijvoorbeeld ook voor slagerijen die veel cateringactiviteiten ondernemen. Zo hebben we een slagerij als klant die vorig jaar 4.200 gehaktballen verkocht aan de lokale voetbalclub”, legt Olga uit. Ruud aanvullend: “Maar wij bieden bijvoorbeeld ook Nagelhout, een zeer specialistische product dat ideaal is voor restaurants. Uniek is ook onze Deense schnitzel. Dit zijn échte speklappen die twee dagen in de marinade liggen en vervolgens handmatig worden gepaneerd en daarna worden gegrild. Er is in Tynaarlo een pompstation dat onze gehaktballen en Deense schnitzels verkoopt. Truckers rijden er speciaal voor om.” Ruud benadrukt dat Deense Vleeswaren ‘qua prijs prima meekan’ met andere leveranciers van vleeswaren. “Omdat wij één keer per maand een productieweek van enkele dagen (door vijf personen) hebben, zijn we goed betaalbaar. Zeker klanten die in één keer voor 300 of 400 euro afnemen, kunnen we leuke kortingen geven. De prijs/kwaliteit is sowieso zeer goed. Private label behoort ook tot de mogelijkheden”, vertelt Ruud. “Drie authentieke Drentse droge worsten in een netje, ideaal voor de toonbankverkoop, heb je bij ons al voor 1,85 euro per stuk. Gehaktballen vormen het leeuwendeel van onze omzet, maar we hebben de balletjes in elke vorm en maat, en in verschillende gewichten. Ook is ons gehakt ideaal voor slagers die hun eigen worstenbroodjes maken.” WIJ ONDERSCHEIDEN ONS VAN ANDERE LEVERANCIERS DOORDAT WIJ EEN CONSTANTE KWALITEIT KUNNEN GARANDEREN. DAT KOMT OMDAT WIJ WERKEN MET LOKALE GRONDSTOFFENLEVERANCIERS, SLACHTHUIZEN UIT DE BUURT EN REGIONALE VEEHOUDERIJEN Meer informatie: Drentse Vleeswaren | Tel. +31 (0)524-291 641 info@ drentsevleeswaren.nl | www.drentsevleeswaren.nl Assortiment Drentse Vleeswaren Het assortiment van Drentse Vleeswaren bestaat uit de volgende producten: • Gehaktballen (35 tot 300 grams); • Burgers (half-om-half en rundvlees 180 grams - met Goud Bekroond); • Drentse Droge Worst: drie smaken (naturel, knoflook en kruidnagel); • Drentse Zoeltjes: drie smaken (naturel, knoflook en kruidnagel); • Nagelhout; • Beef Jerkey; • Deense schnitzel (speklappen); • Duitse schnitzel (ongegaard); • Boerenstok (3 x 50 grams burgers) • Verse worst: meerdere toepassingen mogelijk; • Rookworst, op beukenhout gerookt; • Gehaktbal in jus (voor de magnetron - per stuk gevacümeerd). De runderburger van Drentse Vleeswaren is vorig jaar met Goud Bekroond door het Nederlands Frituurcentrum.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4