26 SLAGERSVAK NR 2 2024 INTERVIEW ‘ELKE SLAGER KAN WERKEN MET DE OFYR-KRUIDEN, ZOLANG HIJ MAAR OPENSTAAT VOOR VERNIEUWING’ “Als chef ben je altijd creatief met koken bezig”, begint Weyts zijn verhaal. “Tijdens mijn workshops en cateringactiviteiten krijg ik vaak complimenten over de smaken en goede kruidencombinaties die ik gebruik. Mensen vragen altijd naar de samenstelling van mijn gerechten. Daarom besloot ik mijn creativiteit te bundelen en zelf kruidenmixen samen te stellen. Als chef gebruikte ik altijd intuïtief een mix van kruiden, maar ik besefte dat anderen dat misschien niet zo makkelijk doen. Dus stapte ik naar STOP Spices met mijn kruidenmixen, die het voor mij hebben geproduceerd. Toen de verpakking bijna klaar was, had ik contact met barbecuespecialist OFYR over de kruiden en zij vroegen of ik het wilde lanceren onder hun vleugels. Met enthousiasme werd mijn idee ontvangen en zo werden de ‘OFYR Flavours of the World – by Guy Weyts’ geboren. De wereldwijde aanwezigheid van OFYR bood meteen een uitgebreide afzetmarkt. Om de lancering te ondersteunen, hebben we een boek samengesteld dat niet alleen de kruiden promoot, maar ook inspiratie biedt met 75 recepten. Allemaal gemaakt met de kruiden, zowel geschikt voor gebruik op de OFYR-barbecue als in de keuken.” Weyts heeft een indrukwekkende culinaire achtergrond die begon toen hij op 24-jarige leeftijd samen met zijn vrouw een high-end restaurant opende. Gedurende 21 jaar hebben ze deze onderneming gerund, waarbij ze halverwege de tijd hun zaak verbouwden om ruimte te maken voor een bistro-tapasbar, een vooruitstrevende stap destijds. Met een focus op goede en eerlijke producten wisten ze een succesvolle formule neer te zetten. Tien jaar geleden maakten ze de overstap naar catering, waarbij ze zich specialiseerden in het verzorgen van evenementen. “In die tijd kwam OFYR op ons pad”, gaat Weyts verder. “Als een bekend gezicht in het Belgische culinaire landschap werd ik benaderd door de bedenker van OFYR met het verzoek om hun barbecues in België te promoten. Dit leidde tot een goede samenwerking, waarbij ik niet alleen het gezicht van OFYR werd, maar ook hun kookboeken schreef en dealer werd. Met mijn experience center bied ik een totaalbeleving aan mijn klanten, inclusief workshops en teambuildingactiviteiten. Daarnaast ben ik actief als privéchef voor bijzondere klanten, waaronder het koningshuis, toppolitici en grote acteurs.” Vanaf deze zomer is Bickery Food Group verantwoordelijk voor de distributie van ‘OFYR Flavours of the World – by Guy Weyts’. De kruidenmixen, bedacht door de Belgische outdoor topchef, kunnen voor tal van gerechten door iedereen worden gebruikt op de barbecue en in de keuken. “Het zijn kruidenmixen van een hoog niveau die alle dagen te gebruiken zijn. Als je dit als slager in de winkel zet, ben ik ervan overtuigd dat je er veel van gaat verkopen. Klanten komen hier echt voor terug”, benadrukt Weyts. ▲ Guy Weyts
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4