SLAGERSVAK NR 2 2025 13 EVENT WAAROM JE MOET WETEN HOE JE GEN Z'ERS KUNT BEREIKEN Medio maart kwamen in het prachtig gelegen Buitenplaats Kameryck slagers en poeliers, al dan niet met partner of medewerkers, bij elkaar voor de KNS Inspiratiedag. De aanwezigen werden na ontvangst getrakteerd op presentaties over trends en transities en welke kansen deze opleveren. Ook kregen we verrassende inkijkjes in het brein van de Gen Z generatie. Want dat het belangrijk is om deze te bereiken, is overduidelijk. De grote zaal stroomde behoorlijk vol met meer dan 150 belangstellenden voor de KNS Inspiratiedag. Directeur Marian Lemsom heette alle aanwezigen welkom bij deze dag met het thema ‘Blik op de toekomst’. “Je kunt bevriezen door alles wat er om je heen gebeurt en de dingen blijven doen zoals je dat altijd deed, je kunt je ook laten inspireren voor een blik op de toekomst.” Met een trend kun je mee, met een transitie moet je mee Maaike de Reuver, hoofdredacteur van Food Inspiration, is veel onderweg om te ontdekken wat er speelt op het gebied van eten en drinken. Uit het jaarlijkse ‘trends & transities rapport’ deelt zij een aantal voorbeelden die de aanwezige slager en poelier kan inspireren. In totaal zijn er vijftig trends en zes transities beschreven. “Het verschil tussen trends en transities is of je zelf kunt kiezen of je eraan deelneemt. Is het een trend om een bepaald soort maaltijd aan te bieden, dan kies je of je daaraan meedoet of niet. Vaak duurt een trend niet zo lang. Maar de eiwit- of energietransitie, of de transitie naar ‘no waste’, die zijn er gewoon, beslaan een lange termijn en daarin zul je moeten meebewegen”, legt Maaike uit. Affordable luxury Als voorbeeld van een internationale trend noemt Maaike de hele kleine, ambachtelijke bakker. Wereldwijd zie je kleine, heel populaire bakkerijen waar Lees verder op de volgende pagina ▶
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4