Slagersvak nr3-2020 Online

O v e n s “Wij zijn al jarenlang dealer van Unox bake-offovens en steamers, die bekend staan om hun uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Unox heeft nu een nieuw apparaat ontwikkeld dat ook zeer interessant is voor plaatsing in slagerijen. In deze highspeedoven kan men zeer snel pistolets en snacks afbakken, indien nodig zelfs vanuit bevroren toestand”, legt Harold Jongman van Renselaar Horeca uit. BAKTIJD FLINK VERKORTEN In de zogeheten ‘Bake’-modus kunnen gebruikers bakprogramma’s uitvoeren die uit verschillende stappen bestaan, maar zij kunnen ook de automatische ‘CHEFUNOX’-programma's gebruiken. Tijdens de ‘Bake’-modus heeft men de beschikking over een ruime bakkamer met twee ventilatoren en drie niveaus, waarin zij diverse platen of roosters kwijt kunnen van 46 x 33 centimeter. De baktijd is te verkorten door één of meerdere stappen in te voegen die convectie en microgolven combineren. Voorbeeldbaktijden zijn: 27 Croissants in 16 minuten, achttien pistolets in 18 minuten, 27 ministrudels in 25 minuten en drie focaccia’s in 14 minuten. CONVECTIE, GELEIDING EN MAGNETRON De innovatieve Unox Bakerlux Speed.Pro verwarmt snel elk voedsel door het combineren van convectie, geleiding en magnetron. De oven blijft zelfs tijdens de stand-by-fase op bedrijfstemperatuur en is dus altijd gereed om gerechten in seconden te bereiden. Dankzij de speciale Speed-Plate (45 x 33 cm oppervlak) is het bijvoorbeeld mogelijk om tot vier sandwiches tegelijk te bakken in 75 seconden. Dit in tegenstelling tot de traditionele highspeedovens die werken met een kleine kamer, waar ruimte is voor één sandwich tegelijk. UNOX IS BEKEND VAN BAKE-OFFOVENS, DE BAKERTOP-OVENS VOOR UITSTEKENDE BAKRESULTATEN EN DE CHEFTOP-MODELLEN VOOR EEN EXCELLENTE GASTRONOMIE. MET DE NIEUWE UNOX BAKERLUX SPEED.PRO ™ PRESENTEERT UNOX DE ALLEREERSTE BAKE-OFF HIGHSPEED-OVEN: EEN BAKE-OFFOVEN ÉN SPEED-OVEN IN ÉÉN. HET BETREFT EEN KLEIN FORMAAT OVEN DIE SNELHEID COMBINEERT MET KWALITEIT EN MAXIMALE WINST. DE BAKERLUX SPEED.PRO MAAKT GEBRUIK VAN DRIE METHODEN OM SNELHEID TE GENEREREN TIJDENS DE TWEE VERSCHILLENDE BAKPROCESSEN. UNOX BAKERLUX SPEED.PRO: KLEIN FORMAAT OVEN DIE SNELHEID COMBINEERT MET KWALITEIT EN MAXIMALE WINST Of denk aan 250 gram lasagne in 100 seconden, 250 gram chicken-wings in 110 seconden, vier tosti’s in 75 seconden of vier saucijzenbroodjes in 70 seconden. De Multi-Speed-technologie voorkomt dat een wachtrij ontstaat, zodat op elk moment een product toegevoegd kan worden zonder te hoeven wachten totdat het eerdere proces is afgelopen. De combinatie van zowel een normale convectieoven als een speedoven in één, maakt van de Unox Bakerlux Speed.Pro een uniek apparaat dat zeer breed inzetbaar is in de horeca, maar tevens bij slagerijen. “De Bakerlux Speed.Pro kan uiteraard ook worden getest in een demokeuken”, zegt Jongman tot slot. Meer informatie: Renselaar Horeca Tel. +31 (0)341-256474 | info@renselaar.com | www.renselaar.com s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 0 42

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4