Slagersvak Nr 3-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 3 2 0 2 1 23 bijvoorbeeld onze parmaham, die doorgaans na twaalf maanden wordt verkocht. Wij hebben ze enkel met 18 en 24 maanden droogtijd en van Italiaanse fabrikanten die dit product exclusief aan ons leveren. Ons assortiment is op die manier opgebouwd en in België zijn we daarvoor gekend.” “Eenheidsworsten halen we eruit”, gaat Troch verder. “We zien het als onze missie om het smaakpatroon van de eindklant te verhogen. Alles staat in het teken van producten die bedoeld zijn om te genieten. Daarom hebben we geen ABC-producten of vleeswaren voor op de boterham, maar echt hoogkwalitatieve charcuterie, bedoeld voor verwenmomenten met vrienden en familie, in het weekend of rondom speciale gelegenheden. Onze hoogstaande vleeswaren zijn ideaal voor tapas en/of foodsharing.” DOELGROEPEN De producten van Guy Troch Import worden beleverd aan vier verschillende doelgroepen. “Slagers en traiteurs zijn voor ons het belangrijkste afzetkanaal. Deze doelgroep beleveren we via grossiers en groothandels. In de grensstreek met Nederland hebben we al een aantal groothandels die ook Nederlandse slagers beleveren, maar we willen echt uitbreiden in Nederland en zijn zodoende ook op zoek naar nieuwe groothandels die ons daarbij willen helpen. Onze deelname aan Meat Expo/Taste of Tavola is hier ook mede voor bedoeld. Daarnaast overwegen wij om in 2022 deel te nemen aan Slavakto”, verduidelijkt Troch. “Andere doelgroepen zijn de industrie, retail en foodservice.” Dat het bedrijf juist nu de focus (mede)verlegt naar Nederland, berust niet op toeval. Troch: “Nicheproductenwaren tot enkele jaren gemakkelijker aan deman te brengen in Vlaanderen dan in Nederland, maar we zien dat daar het publiek voor weekendcharcuterie enorm is toegenomen. Nederlanders consumeren weliswaar minder frequent vlees, maar het mag wel wat meer zijn op de dagen dat er wél vlees gegeten wordt. En dan moet het goed zijn. Vandaar dat deze groep consumenten een beroep doet op slagerijen en traiteurs. Mensen hebben dankzij de pandemie de weg teruggevonden naar de versspeciaalzaak. Daar komen ze naartoe om iets te vinden wat ze niet vinden in de supermarkt en waarvoor ze gerust wat meer willen betalen. Smaak vergeet je niet, de prijs wel.” NIEUW IN ASSORTIMENT Nieuw in het assortiment van Guy Troch Import zijn het Delifour Gamma en Torre de Nuñez. “Delifour is ovengebakken charcuterie van kalkoen, Duroc (varken) en kip, gluten- en lactosevrij en zowel warm als koud te gebruiken. Het is gezond én lekker”, benadrukt Troch. “Torre de Nuñez is Spaanse charcuterie, bestaande uit achttien maanden gedroogde ham en salami op basis van Duroc-varkensvlees. Minder zout (-25%), gezonder en smaakvoller.” Een andere noviteit, die vooral aansluit bij traiteurs en slagerijen met een lunchgelegenheid, is Pinsa Chef, een voorgebakken luxe pizzadeegsoort die zich hartig of zoet laat beleggen. “Het is beschikbaar in een klassieke en in een volkorenvariant en het deeg kent een nutri-score A en B. Het deeg is heel luchtig en knapperig en enorm in opkomst in Italië en Zuid- Frankrijk. Pinsa Chef (www.pinsachef.eu ) leent zich uitstekend voor een combinatie met onze charcuterie.” Meer informatie: Guy Troch Import, | tel. +32 (0)9-3690003 , info@gtiproducts.be www.gtiproducts.be Standnummer Meat Expo/A Taste of Tavola: Hal 5, 545

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4